Ivan Lekić: Mladi će masovnije nego ikad glasati za DF

DFTRG

Saopštenje DF-a

NVO MCP - Bar u sklopu svojih aktivnosti pokrenuo je projekat pod nazivom „Neka sve bude fer i na dohvat oka“. Projekat je predočen svim političkim partijama u Baru, tako da su u potpunosti upoznati sa ciljem projekta i pravilima podjednakim za sve. Mi prenosimo integralno saopštenja partija na uvid javnosti, ne komentarišemo ih, ostavljamo da svoj sud donesu naši čitaoci.

Saopštenje DF-a prenosimo integralno:

"Млади су одлучили да масовније него икад 16. октобра глас дају ДФ-у, јер у најмасовнијем опозиционом политичком савезу препознају борце за слободу и права младих.

Програм ДФ-а од 707 мјера значајним дијелом третира проблематику младих - Повећање износа студентског кредита за 100 %; - Оснивање Националне Агенције и фонда за Младе; - Заустављање исељавања младих и омогућавање учешћа у одлучивању и пуну друштвену интеграцију; - Уводјење подстицајних мјера за запошљавање младих.

Кроз анкете које се ових дана врше видно је да су млади Бара, али и Црне Горе незадовољни својим положајем у друству. У свакодневном контакту са младима у Бару можемо примјетити велику подршку коју ДФ добија, приступају нам свакодневно нови чланови и волонтери. Разочараност младих у политику ДПС-а је очигледна, а млади су свјесни да су у нашем граду након скоро три деценије, колико је Мило Дјукановић на власти, уништена или скоро уништена сва предузећа која су претстављала замајац развоја овог града али и Црне Горе.

Млади Бара желе конкретне одговоре, а не само празна предизборна обећања. Интересује их који “страни инвеститор”, или домаћи тајкун управља фирмама које су стварали њихови очеви. Шта се десило са некадашњим локалним гигантима :“Приморком”, “Румијом транс”, “Избором-Бар”, “Прекокеанском пловидбом”, “Луком Бар”? Умјесто конкретних одговора младима Бара се пласирају приче о Нато-интеграцијама (без објашњења о предностима и негативним посљедицама које би млади имали од тога), издајницима и патриотама. Покушавају се заобићи теме о пропалим приватизацијама, порасту криминала на улицама, повећане стопе зависника и афера у које су укључени функционери Општине,већином чланови ДПС-а. Данас када са дистанце од 27 година, колико је ДПС на власти, падају све маске. Млади ће 16. октобра 2016.год. испоставити рачун владајућој коалицији за погубну, која је младе довела у безизлазан положај. Са оваквим људима који руководе Баром и Црном Гором млади не могу планирати своју будућност. Данас када је наша Општина презадужена, када су њени бивши челници умијешани у разне корупционашке афере, када злоупотребљавају државне ресурсе, када злоупотребљавају службени положај, млади људи из Бара ће гласати ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ, јер смо ми једини спремни да марљивим, одговорним, а свакако и одлучним радом покренемо точак промјена. Искоренићемо корупцију у државним предузећима, заплијенити имовину стечену корупцијом и криминалом, посветити више пажње образовању младих људи, наших суграђана. Након скоро три деценије власти Мила Дјукановића, поручујемо им да је њихово вријеме прошло и желимо им срећан одлазак у опозицију након 16 .октобра 2016. Црна Гора више нема времена да чека. Да Ради Црна Гора ! МИ, на овим изборима 13 је срећан број!

 За Омладину ДФ-а Бар

Иван Лекић"

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar