Kultura,tehnologija i humanizam

govornik

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti u saradnji sa Evromediteranskom mrežom akademija ( Euro Mediterranean Academies Network-EMAN) danas je otpočela u hotelu "Princes", naučni simpozijum "Kultura, tehnologija i humanizam".


Naučni simpozijum u Baru okupio je predstavnike petnaestak država, odnosno njihovih akademija sa prostora bivše Jugoslavije, Alžira, Španije, Turske i drugih zemalja.

uccesn icci
“Danas se smatramo pozvanim da, na naučno utemeljen način, bolje osvijetlimo različite aspekte interakcije i prožimanja kultura na području Mediterana, koje su u istorijskom kontinuitetu oblikovale društvena kretanja. U svjetlu naglog tehnološkog razvoja kojem danas svjedočimo, valja naročito sagledati pitanje uloge i primjene naprednih tehnologija u procesu prepoznavanja i vrednovanja zajedničkog kulturnog nasljeđa Mediterana. Važno je na takav način dati doprinos jačanju naše zajedničke perspektive za humaniji život na Mediteranu i šire", saopštili su organizatori.

so dule
Opšte tematske smjernice koje su obuhvaćene programom skupa, koji će trajati do 6. oktobra su: Komunikacija, kultura i Mediteran, Humanizam i ljudska prava, Tehnološki razvoj i savremene vrijednosti i civilizacije, Religije,tehnologija i budućnost Mediterana.

Skup je pozdravio ministar kulture u Vladi Crne Gore Aleksandar Bogdanović, a otvaranju je prisustvovao i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar