Uloga i mjesto starijih osoba iz prizme vjere

biskupad

Caritas Barske nadbiskupije u okviru projekta "We care - Ageing with dignity and respect" organizovati obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u svom centru na Biskupadi.


Program će početi u ponedeljak 1. oktobra 2018. godine 11,00 časova okruglim stolom na temu "Uloga i mjesto starijih osoba iz prizme vjere" na kojem će učesnici biti predstavnici sve tri konfesije iz Bara: Mladen Tomović, prezbiter - sekretar Crkvene opštine Bar, predstavnik Pravoslavne crkve, zatim Mujdin ef.Milaimi, glavni imam, predstavnik Islamske zajednice Bar i župnik Kelmend Spaqi, predstavnik Katoličke crkve.
Nakon okruglog stola će biti predstavljene aktivnosti planirane u narednom periodu u okviru projekta We care - Ageing with Dignity and Respect" koji se finansira iz trilateralnog programa INTERREG IPA prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna gora 2014 - 2020. Za realizaciju projekta su zaduženi Caritas biskupije Banja Luka koji je vodeći partner, zatim opština Lipik, opština Garešnica i Caritas Barske nadbiskupije. Glavni cilj projekta je unaprijeđenje kvaliteta i dostupnosti zdravstvenih usluga socijalne njege za starije osobe u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Poslije projektne prezentacije biće upriličeno druženje za starije osobe korisnike Caritasovog Dnevnog boravka za stara lica.
Caritas u Crnoj Gori već duži niz godina realizuje aktivnosti i projekte koji se bave unaprijeđenjem kvaliteta života starijih osoba. Trenutno se kroz različite servise koji obuhvataju kućnu njegu, dnevni boravak, vešeraj i tople obroke, u nekoliko opština, pomoć pruži za oko 800 korisnika. Svjesni činjenice da je našim najstarijim članovima društva potrebna podrška na različitim nivoima i da, kako se vrijeme i društveni trendovi mjenjaju i potrebe starih se mjenjaju, Caritas nastoji i nastojaće da unaprijeđuje i razvija servise podrške i usluge u zajednici njima namjenjene.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar