Svjetski dan turizma obelježila TO Bar

turizamm

Svjetski dan turizma se širom svijeta obilježava 27. septembra.

Svjetska turistička organizacija (UNWTO- United Nations World Tourism Organization) vidi digitalne prednosti i inovacije kao dio rješenja izazova spajanja kontinuiranog rasta i odgovornog turističkog sektora.
Svjetski dan turizma obilježila je i naša lokalna turistička organizacija u saradnji sa srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom. Turistička organizacija Opštine Bar je organizovala posjetu Staroj maslini u Mirovici i posjetu Starom Baru, gdje su naši mladi i perspektivni sugrađani uz pratnju vodiča detaljnije upoznati sa kulturno-istorijskim značajem naših znamenitosti.

tur 1

U posjeti je bilo 30 učenika srednje ekonomsko- ugostiteljske škole, posjetili su akvadukt, tvrđavu, sat kulu, amam... Nakon obilaska Starog Bara otišli su u čuveni starobarski maslinarski kompleks Džidžarin, sa gospodinom Ćazimom Alkovićem - predsjednikom NVO ''Društvo maslinara Bar'', gdje je bio organizovan i piknik. Đaci su dobili i reklamno- propagandni materijal Turističke organizacije Bar. Uz smijeh, znanje i druženje, obilježen je Svjetski dan turizma, čemu u prilog idu i sledeće fotografije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar