Oprezno, ne reci ni debela ni mršava.....

debelja

Opažanje i sugestija koštala je pedestogodinjeg Baranina 105 evra koga je Sud za prekršaje u Budvi –odjeljenje u Baru proglasilo krivim i novčano je kažnjen jer je sugrađanku uvrijedio na javnom mjestu rekavši joj pored ostalog da je debela.


Piše: Biljana Dabić

Sud za prekršaje, donio je rješenje da se Baranin kazni jer je prekšio Zakon o javnom redu i miru. On je sugrađanki pored ostalog kazao :“ ...Vidiš li ti kako si debela, bolje se udaj, možda se nikad i ne udaš...“

Uzaludno je okrivljeni tvrdio da je imao dobru namjeru i ukazivao komšinici kako je poželjno manje da jede te misli na izgled i svoje zdravlje.

Kada su mu vlasnici marketa u kome radi djevojka koja ga je tužila, kazali da se žalila da je uvrijedio, on je pošao i izvinio se. Baranin navodi da je poznaje oko šest mjeseci, i da mu po godinama kćerka može biti, objašnjavajući da je imao dobre namjere za njeno dobro.

Sa druge strane, djevojka je istog dana, nekoliko sati kasnije pošla prvo otišla u Hitnu, pa u policiju gdje je prijavila slučaj.
Ubrzo Baranin se našao pred sudijom za prekršaje.

Sudu je prinao šta je rekao oštećenoj, a odbranu okrivljenog, koji nije prihvatio odgovornost za prekršaj, sud nije prihvatio. Za olakšavajuću okolnost koja utiče da kazna bude veća, ili manja, sud je uzeo što se okrivljeni izvinio oštećenoj.

Za ovaj prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru propisana je novčana kazna od 100 do 400 evra. Inače, Branin do sada krivično nije osuđivan, protiv njega se ne vodi postupak za drugo krivično djelo, ranije je kažnjen prekršajno zbog prekoračenja brzine.

Dobra namjera sa tačke gledišta Baranina, uvreda iz ugla djevojke, ipak poslednja po slovu Zakona i presudi suda.

Nesvakidašnji slučaj za naše prilike, naveo je okrivljenog da „konsultuje“ Vujakliju.

-Ni u jednom riječniku, Vujakliji,nisam našao tumačenje koje navodi da je – debeo uvrijedljiva riječ, zaključuje Baranin, koga je opažanje koštalo 105 evra.

Klime Baković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar