U Baru identifikovani i uhapšeni osumnjičeni za planiranje više likvidacija!

bomba 11 Copy

Barska policija riješila je slučaj u vezi sa pronalaskom eksplozivne naprave na glavnoj saobraćajnici u Baru, 29.avgusta!

Barani E. N. (26) i D. M. (25), Budvanin Đ. C. (25) i E.C. (26) iz Peći uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali likvidaciju Branina J.Đ.

Policija sumnjiči ova lica da su krajem avgusta u Baru postavili eksplozivnu napravu koja je bila namijenjena J.Đ.

Uhapšenima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Policija traga i za Baranima A.O. i A.J.

Na konferenciji za medije u pres sali Uprave policije u Podgorici pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je da je “dobrim operativnim radom utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena na motocikl J.Đ. iz Bara koji se kretao pomenutim bulevarom i iz razloga što nije bila dobro postavljena ista je otpala".

On je kazao da su ubrzo identifikovani i počinioci ovog krivičnog djela.

"Nakon prikupljenih dokaza službenici Centra bezbjedosti Bar su identifikovali izvršioce ovog krivičnog djela i lišili slobode lica E.C iz Peći, D.M. i E.N. iz Bara kao i Đ.C iz Budve. Poslije sprovodene kriminalističke obrade označenih lica ocijenjeno je da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa jasno definisanim ulogama i zadacima koja je imala namjeru da liši života J.Đ. iz Bara i planirala izvršenje još dvije likvidacije na teritoriji Crne Gore. Upravo iz tih razloga predmet je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje koje je nastavilo rad u kordinaciji sa specijalnim državnim tužiocem i došlo do novih dokaza i podataka na osnovu kojih je raspisna potraga za još dva lica", kazao je Baković.

Šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjih kazao je policija traga za Baranima A.O. i A.J.

"Ne raspolažemo informacijom gdje se sada nalaze jer da znamo bili bi lišeni slobode. Radimo na njihovom pronalasku", objasnio je Radonjić.

Radonjić je rekao i da za sada ovaj slučaj policija ne može da povežu sa eksplozijom na gradskom groblju Gvozden brijeg.

"Svakako sve se ispituje kada ova kriminalna organizacija u pitanju i ova lica koja su lišena slobode saradnjom Specijalnog policijskog odjeljenja sa tužilaštvima i policijom sve njihove aktivnostu u ovom i eventualno nekim drugim djelima će biti ispitana i ako budu postojali dokazi naravno i procesuirani", objasnio je on..
Specijalni tužilac Saša Čađenović, kazao je da su osumnjičeni saslušani nakon čega im je određen i pritvor i da nije utvrđeno ko je organizator ove kriminalne grupe.

{galerija}info/2018/8/bomba{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar