Pasarela će smanjiti saobraćajnu gužvu

pasarela 1

Pješački most dugačak deset metara, izgrađen iznad Jadranske magistrale kod autobuske stanice u Sutomoru trebao bi smanjiti saobraćajne gužve na ovoj dionici i povećati bezbjednost pješaka.

Piše: Biljana Dabić

Kao što je najavljeno u maju, kada je počela igradnja pasarele u Sutomoru, pješački most je završen prije početka glavne turističke sezone.
Vrijednost investicije je 80 000 evra koje je donirala privatna kompanija Bemax. Tokom posjete Baru, pasarelu je obišao ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa čelnicima opštine Bar i kompanije Bemax.
-Bila je potreba da se uradi ovaj objekat. Našli smo društveno odgovornu firmu „Bemax“ koja je donirala cijeli objekat, od izrade projekta do završetka pasarele, i sve je koštalo oko 80 000 evra. Mnogo je značajniji ovaj objekat u funkciji građana, nego što je vrijednost njegova, kazao je Nurković dodajući da je važno da se i druge firme pokažu kao društveno odgovorne i pomažu oko rješavanja problema.
- Nadam se da ćemo zajedničkom akcijom ministarstva, opštine i društveno odgovornih firmi izgraditi još jednu pasarelu koja je potrebna u Sutomoru, da bi je koristili građani za dobro, sigurniji i bezbjedniji prelaz magistrale, kazao je ministar koji je pozvao građane da koriste pasarelu za prelazak preko magistralnog puta.
Predsednik opštine Bar dr Zoran Srzentić kaže da će pasarela doprineti bezbjednosti prelaska preko magistrale.
--Računamo da će korišćenje ove pasarele smanjiti saobraćajne gužve, naročito u jutarnjim i predvečernjim satima kada se odlazi ka moru i vraća sa plaže, kazao je Srzentić. On se zahvalio komapniji „Bemax“ koja je donirala objekat.
Izvršni direktor Bemax-a Veselin Kovačević kaže da za ovakve i slične donacije u korist građana, kompanija je uvjek spremna da ih realizuje.

Pješaci po starom,ispod pasarele

pasarela 6

Nedostatak kulture učesnika u saobraćaju, pješaka bio je očigledan u Sutomoru i za pet minuta zabilježeno je više njih pored pasarele, nego na pasareli.
Iako na magistrali više nema obilježenog pješačkog prelaza po inerciji, pješaci zaobilaze pasarelu i prelaze kolovoz na nedozvoljenom mjestu.
Utisak je da bez policajca, većina pješaka neće prelaziti pješački most.

 

Baneb dugi

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

morsko dobro

Logo MPF

tobar