Strategija razvoja ruralnog područja

kraje

Snažan podsticaj ekonomskom razvoju Bara, ali i cjelokupne Crne Gore, biće poboljšanje ambijenta za život i bavljenje biznisom u ruralnom području.

U DPS Bar, zaleđe naše opštine doživljavaju kao neiscrpan razvojni potencijal.
Jedan od vodećih trendova u turističkoj ponudi u svijetu je tzv. agroturizam, koji je zaživio u zaleđima prestižnih turističkih centara, čiji posjetioci po pravilu obilaze i borave na poljoprivrednim gazdinstvima. Ukoliko ne bismo imali takvu viziju razvoja lokalne ekonomije, ne samo što bi bile propuštene izgledne šanse za nova zapošljavanja i pokretanje malih porodičnih biznisa, već bi to značilo i neodgovoran odnos prema prirodnim potencijalima naše opštine. Zato će izrada Strategije razvoja ruralnog područja biti jedan od prioriteta novog opštinskog menadžmenta.
Pored ideje o formiranju otkupnog centra i zaštiti autentičnosti poljoprivrednih proizvoda, planiramo da formalizujemo i procedure dodjele podrške zainteresovanim stočarima, voćarima, povrtlarima, medarima, vinarima, ribarima, farmerima, maslinarima, domaćinima i ugostiteljima, ali i svim drugim stanovnicima ovog područja koji kod lokalne uprave kandiduju dobru poslovnu ideju. Ponosni smo što baš mi imamo maslinovo ulje i šipak iz Staroga Bara i Mrkojevića, vranac iz Crmnice, mandarine iz Zaljeva, koštanje iz Krajine, sir sa Rumije i Sutormana, i istovremeno riješeni da sve to usmjerimo ka našim hotelima i dalje ka evropskom tržištu, čineći dodatni napor da turisti dođu i sve lično degustiraju, kao što je to već tradicija u Toskani, Provansi ili komšijskoj Istri.
Zato ćemo u svim krajevima obezbijediti kvalitetnu putnu infrastrukturu i vodosnabdijevanje. Lokalna turistička organizacija biće odgovorna da poveže ponudu, da integriše poljoprivredu i hotelijerstvo u jedinstveni proizvod i na taj način pokrene ekonomsku razmjenu. U novom kontekstu, naša misija biće da obezbijedimo okvir, ali i da aktivno pomognemo u pokretanju i ubrzavanju ekonomskog razvoja u svim djelovima teritorije naše opštine-saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Bar.

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar