Radomir Novaković-Cakan I Biram Bar krenuli iz Čanja

cakan u canju

Pred oko 60 ljudi sinoć je iz Čanja krenula serija tribina po mjesnim zajednicama liste Radomir Novaković Cakan – Biram Bar.

"Sezona je u Baru uvek počinjala iz Čanja i tu se završavala. Zato i počinjemo svoje susrete i slušanje problema građana odavde" – na početku je rekao nosilac liste Radomir Novaković Cakan. "Dužan sam da kažem istinu građanima Bara i građanima Čanja. Privrednik sam i znam kako se vodi firma, pa bih tako vodio i grad. Mi moramo postaviti prave ljude na prava mjesta. Moramo dati šansu mladim ljudima – koji će raditi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Zato toliko mladih i ima na našoj listi".

Naglašavajući kako opština Bar mora više da učini ukoliko želi da se takmiči sa drugima na Crnogorskom primorju u privlačenju turista, Novaković je naglasio da Čanj nije zaslužio ovo što mu se sada dešava, naročito kada se radi o čistoći mjesta.

Stevo Novaković iz Čanja, koji se nalazi na listi Radomir Novaković Cakan – Biram Bar, a sa tim su se saglasili i svi ostali prisutni, naglasio je da je najveći problem Čanja prepumpna crpna stanica za kanalizaciju kod Zeca. Taj problem muči turističku privredu već godinama a nikako da se riješi iako zahtjeva samo 15.000 evra. Osvrćući se na problem smeća rekao je da novo rukovodstvo opštine Bar mora razmisliti o cijeni komunalnog odvoza smeća u zavisnosti od djelatnosti.

Prisutni na tribini su posebno istakli problem koji je aktuelan tokom turističke sezone – nedostatak dežurnog doktora u Čanju. "Prije 10 godina smo imali doktora – sada ga više nemamo. Poseban problem nastaje u ljetnjoj sezoni kada kola hitne pomoći zbog ogromnog saobraćaja na magistrali putuju jako dugo od Bara do Čanja. A problem je lako rješiv – mi imamo ordinaciju. Turistički radnici Čanja su spremni da omoguće i smještaj i prevoz za tog doktora. Turisti, a u Čanj dolaze posebno oni sa malom djecom, ne žele da zbog najmanje sitnice odlaze do Bara".

Tokom razgovora sa građanima koji je trajao više od sat vremena, iskristalisali su se i drugi problemi u Čanju – nestanak struje u Čanju II, proširenje puta na skretanju sa magistrale, nestanci vode tokom avgusta, neadekvatna rasvjeta na ulicama.

kvitica

Zaključujući ovaj skup, Radomir Novaković Cakan je rekao: "Naš slogan može i da se proširi pa da glasi Biram Bar, a samim tim biram i Čanj. Zbog toga ne tražim od vas da glasate samo za mene. Glasajte za svog čovjeka na listi – Steva Novakovića. On će biti glas turističkih radnika i građana Čanja u skupštini grada Bara. 4 godine su dug period i može mnogo da se uradi ukoliko se svi potrudimo. Zato, ukoliko želimo napred, potrebne su nam nove ideje i bolja rješenja. Priliku za to imaćete 27. maja kada je potrebno da izadjete na izbore i glasate za listu Biram Bar-saopšteno nam je iz NVO “Biram Bar”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar