Milačić: NATO je volja manjine

MILACIC

Predsjednički kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić na konvenciji u Baru poručio je da dok je živ on i njegovi sledbenici neće prihvatiti NATO koji je „volja manjine“ u Crnoj Gori. Milačić je, kako kaže, spreman savjetom pomoći Đukanovića da riješi pitanje kriminala, a imao je preporuke za ostale protivničke kandidate na predsedničkim izborima.

Biljana Dabić

Na konvenciji održanoj u hotelu Princes Marko Milačić, kazao je da Milo Đukanović i ekipa oko njega, u zamjenu za održivost na vlasti nude vojnu NATO bazu u Luci Bar.

- Mi nikada dok smo živi nećemo prihvatiti NATO, jer je to velika nepravda, i nešto što je bazirano na volji manjine, i velikoj neslobodi, rekao je Milačić
Nedavno smo se ispeli na Vrsutu, kazao je Milačić, i tada smo i rekli da se Vrsuta ne prodaje tako lako, i da nećemo dozvoliti da se tu grade radari NATO saveza.

- Ovih dana čujemo da je Đukanović posle tri decenije odlučio da riješi problem kriminala u Crnoj Gori. Nije mu bilo dovoljno tri decenije, i sada hoće to da riješi. A ja znam i zašto. Zato što se ubistva dešavaju, i to je malo komplikovano za njega, u sred izbornog procesa. Ne smetaju njemu, biću grub, ali mislim da je to istina, toliko ubistva, koliko što su ubistva usred izbornog procesa. Sad govori da će silom odgovoriti na silu, i da planira da to pitanje kriminala riješi. I ja želim da mu pomognem u tome, da mu dam jedan savjet, neka on i njegova kriminalna bratija napuste politiku, i pitanje kriminala je odmah riješeno, rekao je Milačić.

Prema njegovim riječima, Bojanić zbog „višeg cilja, gura najvažnije teme pod tepih“.

On je kazao i to da je Bar epicentar NATO prevare.

“Nalazimo se u epicentru jedne velike prevare, a to je Bar. Oni su nas na silu ugurali u NATO, mimo volje većine upravo zbog Bara, najviše zbog vaše i naše luke i to traje godinama i decenijama. Odavno su oni namjerili ovu luku, čak i više nego čitav ostatak Crne Gore”, rekao je Milačić.

Milačić je istakao da Mladen Bojanić već kaže, a nije jedini, to je dio šireg fenomena, da će poštovati i poštuje činjenicu da smo dio NATO-a, i da je to završeno pitanje.

- Sad ja pitam one koji planiraju da glasaju njega, moram biti direktan, možda ima tu i Srba, kako oni reaguju na to, i šta oni misle o tome. Da li će tražiti neko objašnjenje i pojašnjenje, pitao je predsjednički kandidat Prave Crne Gore.

U osvrtu na Draginju Vuksanović, Milačić podsjeća na njen stav u jednoj TV debati kako je ona protiv zarobljene države, protiv privilegovanih pojedinaca, i privatne države.

-Ne smijemo prećutati da je ona ispred partije koja je 20 godina držala kesu zajedno sa Milom Đukanovićem. Želim i nju da pozovem odavde da ona ne ubjeđuje građane Crne Gore da je podrže kako bi podržali promjene, i kako bi se izborili, kako ona kaže, zarobljene države. Ona ima lakši put ka tome. Javna je stvar, kada smo predali naše imovinske kartone, i morali da predamo imovinu naših supružnika, da ona živi sa Ivicom Stankovićem. Bolje da gospođa Vuksanović ubijedi supruga da pokrene istrage protiv kriminalaca, onih koji su opljačkali ovu zemlju. Onih koji ne žele da rasvijetle tolika nerasvijetljena ubistva, i to će biti mnogo lakši put za demokratizaciju ove zemlje, rekao je Milačić.

Komentarišući izjavu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića da će legitimnom silom odgovoriti na nedavna višestruka ubistva u Crnoj Gori, Milačić mu je poručio da napusti politiku i time će kriminal nestati.

”Đukanović je poslije tri decenije odlučio da riješi problem kriminala, za što mu tri decenije nijesu bile dovoljne. Želim da mu pomognem u tome i da mu dam jedan savjet kako to da uradi. Neka on i njegova kriminalna bratija napuste politiku i pitanje kriminala će biti riješeno”, zaključio je Milačić.

Na konvenciji Prave Crne Gore u Baru su govorili: Aleksandar Kapa, Ratimir Vujačić, Dragan Pavličić, Branka Raičević, Luka Vukadinović, Boro Đukić, Boško Čarmak, Vladislav Dajković, a poruke preko video bima poslali su: Ivan Velibor Sinčić, Daria Šarova iz Rusije, Ivan Pernar iz Hrvatske.

{galerija}info/2018/4/marko{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar