Karolina Ilić: Sudbina mi je da promovišem ovaj grad

karolina 1

Mlada Baranka Karolina Ilić, vratila se danas u Bar sa svoje, do sada najveće avanture u životu. Naime, Karolina je postala prva Baranka koja se ispela na Akonkagvu.

Interesantno je da je prva Crnogorka koja je ispela ovaj vrh, to uradila na isti dan kad i Karolina, 13. februara prije deset godina.

Akonkagva je planina u Južnoj Americi, sa visinom od 6960,8 metara i najviši je vrh obije Amerike a ujedno i najviši vrh južne hemisfere. Dio je planinskog masiva Anda a nalazi se u pokrajini Mendoza u Argentini.

Iako nije očekivala svečani doček nakon što se vratila, NVO Biram Bar je iznenadio Karolinu skromnom svečanošću u svojim prostorijama. Ona nije krila oduševljenje i tom prilikom je kazala: „Ovaj doček me baš dirnuo, izgleda da mi je sudbina da promovišem ovaj grad, moj Bar“

Karolina je dodala i da je žalosno da se u našoj sredini ne pridaje dovoljna važnost sportskim uspjesima , posebno žena. Dok se penjala ka vrhu, mislila je na ljude koji su joj davali podršku i iz toga je crpila snagu.

„Turistički sam vodič već 17 godina i počelo je da mi smeta što se ne zna dovoljno o turističkim potencijalima Bara i bilo bi mi drago ako bi ovaj moj uspjeh doprinio promociji Bara na turističkoj mapi Crne Gore“, rekla je Karolina.

Karolina Ilić je rođena u Parizu i tamo je provela prvih 19 godina svog života. Nakon Pariza vratila se u Bar, rodni kraj svoje majke. Planinarenjem je počela da se bavi relativno skoro i za to kratko vrijeme je zavoljela planinu, pogotovo naše crnogorske vrhove. Ali kao i svaki sportista željela je da postigne više. Za Akonkagvu se spremala posljednjih mjeseci na način što se skoro svakog dana penjala na vrh planine Rumija.

Nakon druženja u prostorijama NVO Biram Bar, Karolina je poručila „Posebno bih voljela da moj uspjeh bude podstrek svim ženama da shvate da mogu da ostvare svoje ciljeve, samo ukoliko to istinski žele.“

{galerija}info/2018/3/karolina{/galerija}

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar