Novaković se sastao sa gradonačelnikom Zagreba

Bndić Cakan

Predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković sastao se u okviru posjete Zagrebu i sa gradonačelnikom hratske prijestonice Milanom Bandićem i njegovom delegacijom.

Tim povodom iz skupštinske službe oglasili su se saopštenje za javnost koje prenosimo integralno:

"U delegaciji su pored predsjednika KK Cibona g. Mladena Bušića bili i Mirka Jozić, član gradskog vijeća za privredu, rad i preduzetništvo, Ivica Lovrić član gradskog vijeća za obrazovanje, kulturu i sport, Zdenko Antunović generalni sekretar sportskog saveza grada te Vesna Šimić koja vodi Sektor za međugradsku i međunarodnu saradnju.

Ovako visoka delegacija grada Zagreba koja je prisustvovala sastanku pokazala je izuzetnu zaintersovanost za poboljšanje saradnje Bara i Zagreba u oblasti sporta, ali su otvorene i nove teme: saradnja u oblasti kulture, obrazovanja i EU projekata.

Tim povodom, predsjednik SO Bar g. Novaković je rekao: "Nama su sva iskustva grada kao što je to Zagreb dragocjena. Zamolio sam g. Bandića da stručnjaci iz Zagreba pomognu Opštini Bar u pisanju projekata kako bi mogli da iskoristimo što više novca iz predpristupnih fondova. Posebno nam je interesantan projekat Zagreb pametan grad koji može relativno lako da se implementira i u Baru uz pomoć fondova EU. Ne možemo čekati, moramo krenuti u susret izazovima."
Gradonačelnik Zagreba, koji je na nedavnim izborima to postao po šesti put, ovoga puta ispred grupe građana, je obećao svu raspoloživu pomoć Baru.

"Mislim da sportisti iz Zagreba, prije svega mladi, mogu imati savršene uslove u Baru za pripreme."- istakao je gradonačelnik Bandić. "No, naša saradnja se tu neće završiti. Iako manji po broju stanovnika Bar ima nekoliko kulturnih manifestacija koje se lako mogu unaprijediti iskustvom koje mi imamo sa Adventom u Zagrebu koji je po treći put postao najbolji u Evropi. Takve manifestacije se ne prave samo zbog zabave – već da bi se više ljudi zaposlilo a mladi ostali u svom gradu."

Na kraju sastanka je dogovorena uzvratna posjeta gradonačelnika Bandića Baru."

Ovo je još jedan u nizu susreta predsjednika Skupština opštine Bar sa gradonačelnicima i predsjednicima Skupština opština gradova iz regiona kako bi se Bar vratio na mjesto koje mu na Balkanu svakako pripada.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar