U Starom gradu večeras u 21 čas koncert!

konttr 

Nastupaju mr Leonora Bajramoski – violina i mr Jakup Mehmedović – harmonika.

Bogatim repertoarom i djelima Vivaldija, Šostakoviča, Mocarta, Pjacole i savremenih kompozija filmske muzike ovaj duo predstaviće se u jednočasovnom izvođenju uz gosta Aleksandra Bubanju.
Mr Leonora Bajramoski (Zaječar, Srbija, 1993) jedna je od značajnijih srpskih violinistkinja svoje generacije. Muzičko obrazovanje započinje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, učeći violinu i violu kod renomiranih profesora: Uroša Pešića, Vladislava Bobića i Vladimira Markovića. Studije violine upisuje 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Vladimira Markovića, a diplomu stiče 2015. godine. Univerzitet u Istočnom Sarajevu dodjeljuje joj tada Plaketu Univerziteta za izuzetan uspjeh u toku studija, a Skupština grada Istočno Sarajevo zahvalnicu za izuzetno ostvarenje i vrhunske rezultate u oblasti muzičkog obrazovanja. Dobitnica je nagrade „Cvjetko Rihtman“ za jednog od najboljih studenata Muzičke akademije u Bosni i Hercegovini.
Dobitnica je mnogih nagrada, od kojih su najznačajnije: laureat iz violine, u klasi prof. Bojane Pantović i I nagrada iz viole, u klasi prof. Tomislava Miloševića na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 2008; Laureat iz violine, u klasi prof. Vladimira Markovića na Međunarodnom takmičenju „Jon Vidu“, 2009. godine u Rumuniji; Laureat sa kamernim sastavom u klasi prof. Uroša Pešića na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” 2010. godine u Beogradu; Laureat sa kamernim sastavom u klasi prof. Vladimira Nikolića na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“, 2011. u Beogradu; prve nagrade iz violine u klasi prof. Vladimira Markovića na 16. i 18. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“, 2011. i 2013. godine u Beogradu.
Polaznica je violinističkih kurseva kod istaknutih svjetskih pedagoga, Paula Roczeka (Austija) i Elene Korženjević (Rusija). Pored violine, uspješno svira i violu, što govori o njenoj muzičkoj svestranosti. Kao solistica i kamerna umjetnica ostvarila je brojne turneje u Kuvajtu, Austriji, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Kao zamjenik koncert-majstora u orkestru Deutsche Philharmonie Bonn na turneji u Kini održala je 2018. godine dvadeset sedam koncerata. Od 2017. godine u zvanju asistenta violine radi na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, a od 2019. godine je koncert-majstor Simfonijskog orkestra Mostar i muzičko-scenskog spektakla „Mozart u vrtu“ Zagrebačkog orkestra mladih, s kojima nastupa i kao solistkinja. Odnedavno je član udruženja za njegovanje klasične muzike „Koral“.
Trenutno je zaposlena kao viši asistent na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu i kao prof. violine u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru.

Mr Jakup Mehmedović (Bar, 1990) završio je ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru u klasi prof. Aleksandra Basaraba. Učestvovao je na republičkim takmičenjima gdje je kao solista osvajao specijalne nagrade. Osvajao je nagrade i sa kamernim sastavima i orkestrima. Osim na republičkim, učestvovao je i na međunarodnim takmičenjima „Dani harmonike – Smederevo“, gdje je osvojio dvije prve nagrade.
Dalje školovanje nastavio je u Podgorici, u Srednjoj muzičkoj školi „Andre Navara“, takođe u klasi prof. Aleksandra Basaraba gdje osvaja specijalne nagrade na republičkim takmičenjima.
Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu u klasi mr Danijele Rakić upisao je 2009. godine. Tri puta je učestvovao na festivalu harmonike „Akordeon art“ na kome je osvojio jednu drugu i dvije prve nagrade. Na najprestižnijem svjetskom takmičenju harmonike – „Coupe Mondiale 2012“ u Italiji osvojio je četvrto mjesto.
Svirao je na mnogim manifestacijama u Crnoj Gori i BiH, a u Hrvatskoj na muzičkom festivalu na Hvaru 2012. i 2013. godine.
Tokom studiranja bio je koncert-majstor akademskog orkestra harmonika koji je nastupao na brojnim koncertima.
Upisao je 2013. godine magistarske studije u Istočnom Sarajevu u klasi mr Danijele Rakić, gdje nakon godinu dana magistrira sa ocjenom 10. Nakon školovanja se vraća u Bar i počinje predavati harmoniku u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ gdje je i danas profesor i svoje znanje prenosi mladim učenicima.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar