Večeras koncert u Starom gradu Baru

konttccc

Na Maloj sceni u Starom Baru sa početkom u 21 čas biće održan koncert dua Marko Simović (violina) i Nikola Vučković (klavir).

Svoje muzičko obrazovanje Marko Simović započinje u Podgorici, u klasi prof. Igora Simovića. Već sa 15 godina upisuje Muzičku akademiju na Cetinju i diplomira sa najvećom ocjenom u klasi prof. Romana Simovića. Kao stipendista Vlade Crne Gore magistrirao je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Novom Sadu. Usavršavao se u zemlji i inostranstvu kod profesora kao što su: Emil Kamilarov, Dina Šnajderman, Irina Jašvili, Florijan Balaž, Sergej Kravčenko, Aleksandar Ostrovsky.
Nastupa kao solista i kamerni muzičar u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Španiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Ukrajini, Makedoniji, Turskoj, Njemačkoj i Belgiji. Dobitnik je i mnogobrojnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima.

Nikola Vučković nakon završene niže muzičke škole u Budvi upisuje srednju Muzičku školu u Subotici u klasi prof. Matije Molcera. Školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Novari (Italija) u klasi prof. Mariana Mike gdje 2002. godine diplomira uz počasti. Paralelno studira i na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Borisa Karaljevića u čijoj klasi je diplomirao 2004. godine. Za vrijeme studija u Italiji bio je stipendista fondacije „Luciano Martelli“ iz Galliate-a.
Magistrirao je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.
Pored zapaženih nastupa na saveznim i međunarodnim takmičenjima nastupao je i na preko 250 koncerata kao solista i kamerni muzičar u Crnoj Gori, Njemačkoj, Španiji, Srbiji, Italiji, Austriji, Francuskoj, Mađarskoj, BiH, itd.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar