Donacija za NVU “Žene Bara Velikog Srca”

zenne br 

U humanitarnoj akciji “Gol za osmijeh”, Meridianbet je donirao 30 eura za svaki postignuti gol na EURO 2024.

Ukupno je postignuto 136 golova, što znači da je skupljeno 4.080 eura za humanitarne svrhe.
Meridianbet je sagledavajući sve činjenice odabrao NVU “Žene Bara Velikog Srca” kojima je pomoć bila neophodna s obzirom na veliki broj prijavljanih korisnika na dnevnom nivou.
Udruženje “Žene Bara” od svog osnivanja je posvećeno pomaganju najugroženijima u Baru. Svakodnevno pripremaju obroke u Narodnoj kuhinji za 250 korisnika, od kojih je 70 djece.

Udruženje je nastalo nakon što se nekoliko žena povezalo preko društvene mreže Facebook i od grupe napravljene za dijeljenje tradicionalnih kulinarskih napravile lijepu humanu priču.
Svoju ljubav prema kuvanju pretočile su u najdivniji humani gest kojim pomažu starijim i nesnađenim sugrađanima.
Žene, po prirodi empate, su uprkos brojnim preprekama na koje su nailazile nastavile da konstantno pomažu sugrađanima.

“Od prvog dana pokazivale smo otvoreno u šta ono “malo zrno dobrote” može da se pretvori kada se udruži, i koliko je velika dobrobit od toga za ljude koji su u stanju socijalne potrebe. Okupile smo dobrotu koja ne pita za vjeru, naciju, boju kože, već vidi samo čovjeka kome je potrebna pomoć”, rekle su divne žene velikog srca.

Tokom posljednjih šest godina dobile su bezbroj priznanja i zahvalnica za svoj rad, trud i zalaganje, a kako kažu, najveća im je radost i zahvalnica kada znaju da su pomogle da djeca ne odu na spavanje gladna.

„Priznanje za gradjanski doprinos opštem dobru “Iskra” doživjele smo kao “melem na ranu”. Moramo biti iskreni i priznati sebi i drugima da svakog čovjeka raduje i najmanja pohvala, te ni mi nismo pošteđene tog ljudskog osjećaja radosti zbog priznanja i nagrada. Posebno nam je značajno što podrška našem Udruženju od strane institucija, nije izostala“, rekle su iz NVU „Žene Bara Velikog Srca“ i dodale:
„Ovo priznanje doživjele smo kao znak pored puta, koji pokazuje da ne lutamo, da se ne bojimo da nastavimo, jer idemo pravim putem“.

Ukoliko kao i Meridianbet želite da se uključite i doprinesete kupovini namirnica za narodnu kuhinju i obezbjeđivanju sredstava kako bi ova kuhinja mogla da nastavi da živi i pomaže najugroženijima, uplatu možete izvršiti na žiro račun:
NVU Žene Bara 565-3443-40 Lovćen banka

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar