Maljevik II dio

maljevik uvala

Čita u medijima čitalac, pa nam šalje svoj stav na ovu temu!

Park prirode “Katič” proglašen zaštićenim područjem na osnovu Studije zaštite koju je izradila Agencija za zaštitu životne sredine, i u to područje spada i Maljevik.
Pojavili su se probleme da je Opština Bar “greškom” upisana kao vlasnik zemljišta na Maljeviku, umjesto “Sonuba Montenegro” pa kod donošenja Odluke o zaštiti... niko nije reagovao .

prilaz jpg
Poslanik Demokrata i odbornik u barskom parlamentu Momčilo Leković je krajem juna postavio pitanje kako je moguće da tokom javne rasprave niko, a tu naročito misli na Opštinu Bar, nije uočio navodni “propust” u vezi s vlasništvom desetak predmetnih parcela s obzirom da se ovdje ne radi o minornom projektu, već višemilionskoj investiciji koja je aktuelna skoro dvije decenije i za koju su svi znali i bili dužni da znaju, pri čemu naročito misli na opštinske i državne institucije.

potp 50
A ja se pitam:” Zašto je kupac milionski vrijednog zemljišta bio nemaran i nije podnio zahtjev za uknjiženje po kuporodajnom ugovoru, jer je to njegova zakonska obaveza?
I onda, dodatno pitanje: nije li možda u pitanju neki “gaf” da se u arbitraži po problemima koji prate ovu trgovinu naplate milionske štete od Opštine Bar, odnosno Crne Gore, ili u konačnici, ako do dogovora dodje, daju investitoru pri gradnji mnogi benefiti.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar