Opština Bar: Obilježen 13. jul – Dan državnosti Crne Gore

jul br 2

U duhu obilježavanja 13. jula, položeno je cvijeće na spomenicima u Virpazaru, Gornjim Seocima, Mišićima kao i na spomeniku palim borcima za slobodu u Mrkojevićima.

jul br 3

13. jul - Dan državnosti Crne Gore i antifašističkog ustanka danas je obilježen svečanim polaganjem cvijeća i odavanjem počasti palima za slobodu na spomenicima širom barske opštine.

jul br 4

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik UBNOR-a i antifašista Bara Đuro Marković su položili cvijeće kod Spomen parka na mjestu nekadašnjeg fašističkog logora na Topolici. Nakon toga, u Domu revolucije odata je pošta prema 855 barskih rodoljuba koji su se širom Evrope borili protiv fašističke ideologije. Tom prilikom, predsjednik Raičević je istakao da se mi u Baru sa posebnim pijetetom i ponosom sjećamo ovog slavnog datuma jer je upravo u Baru pukla prva ustanička puška protiv zla fašizma.

jul br 1

“Najsvjetlije tradicije i temelji crnogorske države snažno su isprepletani upravo kroz ovaj datum. Ovo je dan kada je na Berlinskom kongresu 1878. godine, Crna Gora međunarodno priznata kao suverena država ali i dan kada je 1941. Crna Gora potvrdila da u svakom vremenu nosi neugasivu luču slobode. Crna Gora uvijek je znala da je vrijednost slobode neprolazna vrijednost za koju se uvijek iznova mora boriti i ljubomorno je čuvati kao najvrijedniju stvar sa kojom je vjekovima opstajala i opstala.” – kazao je Raičević u svom govoru.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar