Optuženom za pokušaj silovanja opet će se suditi..

kantar st

Čitam...

Apelacioni sud ukinuo je rješenje Višeg suda u Podgorici, kojim je bila odbačena optužnica protiv G.S. optuženog za silovanje u pokušaju, a na štetu M.M., saopšteno je iz tog Suda.
Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbačena je optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, kojom je optuženom G.S. stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela silovanje u pokušaju, jer je utvrdio da kod optuženog postoje okolnosti koje privremeno sprječavaju krivično gonjenje optuženog, a koje se tiču njegovog duševnog stanja.
“U odluci je ukazano da je u slučaju postojanja sumnje da li je uračunljivost optuženog smanjena ili isključena, postojala obaveza prvostepenog suda da vještačenjem utvrdi da li je i kojoj mjeri poremećaj duševnog stanja okrivljenog postojao u vrijeme izvršenja krivičnog djela koje se okrivljenom stavlja na teret i kakav uticaj je takvo duševno stanje imalo u to vrijeme i dalje ima na shvatanje i postupke optuženog”, kazali su iz Apelacionog suda.
A onda se pitam, ko cijeni duševno stanje žene i njeno psihičko stanje nadalje, nakon pokušaja silovanja, i znači li to da silovatelju treba oprostiti jer je duševno ..nešto tako...?
Nešto u mojoj trgovačkoj glavi tu ne štima – saopštava svoj stav naš čitalac.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar