Reagovanje opštine Bar

parksoho 

Opština Bar: Svojevrsni pokušaj "reketa" za održavanje parka ispred zgrada Soho City

Objavili smo: https://www.jedro.bar/info/21270-dobili-smo-mail

U cilju potpunog i istinitog informisanja građana dužni smo da reagujemo i upoznamo javnost ali i menadžment Soho City sa činjenicama.

Opština Bar i opštinska preduzeća, u domenu svojih nadležnosti, više puta su intervenisali u slučajevima uništavanja zajedničke imovine od strane vandala na lokalitetu parka. Međutim kako takvo neodgovorno ponašanje dolazi dominantno od strane žitelja ovih stambenih zgrada, teško je i skoro nemoguće izboriti se i sačuvati ih od njih samih u svakom trenutku. Vaspitanje, osnovna kultura i briga o opštem dobru uče se, prije svega, u porodici, a lokalna uprava nije vaspitna institucija.

Svi građani Bara mogu da posvjedoče visokom nivou brige od strane Opštine za zelene površine, parkove i igrališta. Njih 6 je izgrađeno i obnovljeno na Topolici u proteklih par godina i služe kao zelene oaze grada i danas.

Čini se da ovdje povod za reakciju nije briga za parkovskim mobilijarom od strane menadžmenta već još jedan u nizu pokušaja kojim se nastoji praktično “reketirati” Opština Bar za usluge održavanja parkovske površine od strane povezanog pravnog lica u Soho City kvartu. Da smo pristali na takve ponude to bi građane na mjesečnom nivou koštalo od 2000 do 3000€ iz lokalnog Budžeta.

Na kraju, građani treba da znaju, da će zasigurno Opština Bar moći da posveti mnogo veću pažnju i ovom parku, kao i svim ostalim u gradu, onda kada dođe do okončanja sudskog postupka, kada očekujemo da će se naplatiti dug od menadžmenta koji danas reaguje, po osnovu naknade za komunalno opremanje, u iznosu od preko 1.6 miliona eura.

Uvjereni smo da je građanima sada jasnija slika, a koristimo priliku da još jednom apelujemo na sve sugrađane da čuvaju zajedničku imovinu koja čini život u Baru ljepšim i da se zajednički, kao lokalna zajednica, suprotstavimo vandalskom ponašanju pojedinaca.=

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar