Osnovna škola “Mrkojevići“ obilježila 139. godina rada

kolekt

Danas je prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada najboljim učenicima proslavljen Dan škole.

U školskoj 2023/2024. Samra Tombarević je proglašena učenicom generacije.

os mrkk 2

Diplomu “Luča“ dobili su: Samra Tombarević, Dejla Lukač, Ibrahim Bećirović, Rejhan Rašketić i Arijan Đurović.

Najbolji učenik VI razreda je : Dajlan Kalamperović, VII razreda Kenan Škrijelj, a VIII razreda- Uma Duraković.

Za uspjehe u vannastavnim aktivnostima, na takmičenjima i konkursima, nagrađeni su: Zara Rašketić, Samra Tombarević, Lamija Hodžić i Omar Đurović.

os mrkk 4

Svečani program su upotpunili učenici muzičke škole: Rostislav Glazunov, Seada Rašketić, Una Kalamperović, Kan Kalamperović i Adnan Krajna; recitatori: Sara Kaltak, Zara Rašketić i Samra Tombarević, članovi ritmičke sekcije i hor škole.

Direktor škole Osman Grgurević istakao je “Školu je ove godine pohađalo oko 360 učenika, najviše u posljednje četiri decenije. Dvije trećine učenika je godinu završilo sa odličnim ili vrlo dobrim uspjehom i skoro svi imaju primjerno vladanje.
Ovaj dan posvetili smo učenicima koji ličnim primjerom pokazuju kako su predan rad i upornost najsigurniji put do uspjeha. Najbolji među njima - učenica generacije, dobitnici diplome “Luča”, najbolji učenici u nastavi i vannastavnim aktivnostima su naš ponos i, vjerujemo, uzor vršnjacima. Svestranost učenika dolazi do izražaja na brojnim takmičenjima i konkursima na kojima ostvaruju izvanredne rezultate, dostojno predstavljajući školu, ali i kroz vanškolske aktivnosti, pohađajući muzičku školu baveći se sportom, plesom, folklorom... Svi ti uspjesi ne bi bili mogući bez svesrdne podrške nastavnika i razumijevanja roditelja.

os mrkk 3
Ova godina ostaće upamćena po početku izgradnja školske sportske sale. Višedecenijski san učenika i nastavnika da naša djeca poput svojih vršnjaka u drugim sredinama imaju adekvatne uslove za sportske i vannastavne aktivnosti se konačno ostvaruje. Zahvalni smo svima koji su tome doprinjeli. Sudeći po stanju na gradilištu, optimista sam da sljedeći dan škole i jubilej 140 godina njenog postojanja možemo obilježiti u novoizgrađenoj sportskoj sali.
Veliku podršku pružilo nam je i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nabavkom ict opreme čime su stvoreni preduslovi za osavremenjavanje nastave kroz uvođenje novih nastavnih metoda. Uz podršku donatora renovirali smo spomen školu u kojoj su smještene biblioteka, arhiva škole, učionica u kojoj se realizuje nastava fizičkog vaspitanja, a od septembra će biti funkcionalna i čitaonica u kojoj će učenici moći da pametno iskoriste slobodno vrijeme. Izgradnjom sportske sale, opremanjem čitaonice i digitalizacijom svih prostorija škola dobija neophodnu infrastrukturu za unapređenje kvaliteta rada, pogotovo za raznovrsnije vannastavne aktivnosti.
Škola ostvaruje kontinuiranu saradnju sa resornim ministarstvom i ostalim obrazovnim institucijama. Opština Bar i lokalne ustanove Kulturni centar, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja nam pružaju podršku u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite učenika. Besplatni udžbenici, besplatan prevoz, podrška učenicima koji imaju posebne potrebe ili su njihovi roditelji u stanju socijalne potrebe samo su neki od vidova podrške koji doprinose da učenici, bez obzira na socijalni status imaju približno jednake uslove za obrazovanje. Da javnost potpuno i pravovremeno informišemo o dešavanjuma u školi omogućavaju nam kolege - urednici školskog sajta i fb stranice. Zahvalnost što informacije o nama stižu do šire javnosti dugujemo lokalnim portalima i ostalim elektronskim i štampanim medijima.

os mrkk 5
Ponosan sam na ono što smo u ovom periodu zajedno postigli. Svjestan sam izazova koji su pred nama, i želim da kroz njih zajedno prolazimo, nezavisno od pozicije na kojoj se nalazimo. Ulažući svoje znanje, vrijeme ili finansije u obrazovanje naše djece ulažemo u budućnost cijele zajednice, a takva ulaganja su dugoročno najisplativija”, zaključio je Grgurević
Posljednjeg dana nastavne godine ispratili smo u penziju nastavnike Asana Nikezića i Radomira Kukića, dvojicu kolega koji su svojim višedecenijskim posvećenim radom zaslužili zapaženo mjesto u ljetopisu škole.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar