Stvaranje & snovi

dalijasD 

U utorak, 11. juna u 20h u Umjetničkoj galeriji „Velimir A. Leković“ biće otvorena godišnja kolektivna izložba „STVARANJE I SNOVI“ Umjetničkog ateljea Dalijas.

Svojim radovima, izloženim na ovoj kolektivnoj izložbi, mladi stvaraoci ateljea Dalijas, nanovo će pokazati ne samo svoje talente, već i radost stvaranja, naporan rad i strast prema umjetnosti.

Uzrasta od šeste do dvadesete godine, kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stilove i rukopise, učenici su se temeljno bavili rješavanjem likovne problematike i permanentnim izražavanjem.

Naime, njihovo znanje i vještine, stečene kroz predani rad sa svojim mentorima Daliborom-Dadom i Jasminom Ćetković, jasno se ogledaju na svakom platnu i listu papira. No, ono što najviše fascinira nije samo tehnička savršenost, već i iskrena ljubav prema stvaranju, koja se prožima kroz svako njihovo djelo.

Izrada portreta, pejzaža, mrtve prirode, životinja i ostalih motiva, zahtjevaju ogromno strpljenje i veliki rad. Zato je ova izložba dokaz istrajnosti i upornosti polaznika Škole crtanja i slikanja, Umjetničkog atelje Dalijas iz Bara, koji znaju da samo velikim trudom mogu ostvariti zapažen rezultat, saopšteno je iz JU Kulturni centar Bar.

 

 

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar