Radna posjeta učenika SEUŠ Građanskom birou Opštine Bar

ucenici so

Grupa učenika bila u prilici da pruži pomoć administrativnim radnicima.

U okviru realizacije stručnih posjeta iz modula Administrativno poslovanje, učenici prvih razreda JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar tokom jučerašnjeg dana obišli su Građanski biro Opštine Bar.
Četrdeset učenika obrazovnog programa ekonomska/i tehničar/ka bilo je u prilici da se upoznaju sa organizacionom jedinicom Odjeljenja za opštu upravu i informišu o pitanjima koje se odnose na ostvarivanje prava stranaka pred organima Opštine Bar i državnih organa koji su smješteni u objektu barske lokalne samouprave.
Rukovoditeljka Građanskog biroa Snežana Đalović i Viši savjetniku III stepena zadužen za prijem zahtjeva, Albert Alić prisutnim srednjoškolcima predstavili su postupak prijema pošiljki i ovjere dokumenata, kao i izdavanje radnih knjižica, potvrda o životu, potvrda o izdržavanju, ovjera o kućnoj zajednici i sve načine predaje inicijalnih akata i poreskih prijava.
Rukovoditeljka Đalović prezentovala je funkcionisanje arhivskog odsjeka i njegovu sadržinu, kao i postupak arhiviranja, odnosno čuvanja predmeta u njemu.
Ova stručna posjeta realizovana je zahvaljujući Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i sekretarki Svetlani Gažević, dok je prva grupa učenika bila u prilici da pruži pomoć administrativnim radnicima ovog sekretarijata prilikom prijema kancelarijskog materijala.
Odgovarajuća i teorijska i praktična znanja stiču se kroz sprovođenje stručnih posjeta poput ove. Posjeta Građanskom birou omogućila je srednjoškolcima neposredan uvid u karakteristike administrativnog poslovanja i radnog okruženja, konkretne procedure kancelarijskog poslovanja i poslovne vještine koje će im biti nephodne tokom daljeg školovanja i profesionalnog usavršavanja, kazao je prof. Neđeljko Đurović.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar