Čulafić u posjeti Matici crnogorskoj

ivvvo

Predsjednik Matice crnogorske Ivan Jovović primio je predstavnika crnogorske manjine kod Vlade Albanije, Marinka Ćulafića.

U okviru godišnjeg programa, ova institucija će zajedno sa Crnogorskom zajednicom u Albaniji i uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima (USDI) organizovati niz aktivnosti u Elbasanu povodom 4. juna, Dana Svetog Vladimira Dukljanskog.

Ćulafić je istakao značaj dugogodišnje saradnje s Maticom crnogorskom, koja je davala ključnu podršku realizaciji aktivnosti, koje se iz godine u godinu razvijaju, na promociji istorijskih događaja, istaknutih ličnosti i očuvanju crnogorskog identiteta.

“Nadam se da će u budućnosti ova saradnja biti još intenzivnija u cilju dobrobiti Crnogorske manjine koja živi u Albaniji”, rekao je između ostalog predstavnik Crnogorske manjine.

Na kraju sastanka, u ime Matice crnogorske, predsjednik Jovović je Crnogorskoj zajednici koja živi u Albaniji poklonio komplet knjiga i više stotina primjeraka kataloga koji prikazuje istoriju Svetog Vladimira Dukljanskog na crnogorskom i albanskom jeziku.

Dobar dio njih (200 primjeraka) biće poklonjen Autokefalnoj Pravoslavnoj crkvi Albanije (za biblioteku manastira koji nosi ime svetitelja u selu Šidžon u Elbasanu).
Izvor: CdM

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar