Pogledaj unutar sebe!

nasssell

Realizovano izvođenje multimedijalnog projekta “Pogledaj unutar sebe” na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti

Sekretarijat za kulturu Opštine Bar, u saradnji sa NU „Crnogorska ekspertska mreža za održivost i inovacije“, na čelu sa dramskom umjetnicom Žanom Gardašević, organizovao je izvođenje multimedijalnog projekta „Pogledaj unutar sebe“ na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti.

Ova dokumentaristička drama otkriva mehanizme nasilja među djecom osnovnoškolskog uzrasta, sa ciljem da utiče na svijest mladih i adolescenata i smanji nivo vršnjačkog nasilja. Kroz video materijale sa ličnim ispovijestima, priča je proširena i na pitanje marginalizovanih društvenih grupa koje su takođe izložene nasilju.

Cilj ovog projekta je da podstakne mlade na promišljanje o sopstvenim postupcima i ponašanju, te da doprinese stvaranju sigurnijeg i inkluzivnijeg okruženja za sve.

Projekat „Pogledaj unutar sebe“ privukao je veliku pažnju javnosti, a sala Doma kulture bila je ispunjena brojnim učenicima barskih škola čije prisustvo je još jednom ukazalo na značaj i potrebu ovakvih inicijativa u našoj zajednici.

Opština Bar će nastaviti da podržava projekte i inicijative koji imaju za cilj izgradnju tolerantnijeg i bezbjednijeg društva, a posebno kroz kreiranje prilika za mlade da kroz predstave, interaktivne radionice i diskusije prodube svoje razumijevanje problema vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar