Nedjelja arhiva...

arhiv bar 3

Učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar posjetili su Arhivski odsjek Bar.

Povodom obilježavanja manifestacije „Neđelja arhiva“, kojom se promoviše naše arhivsko nasljeđe i značaj savremene arhivistike, učenici prvih razreda JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar posjetili su Arhivski odsjek Bar.

arhiv bar 1

Predavanja o važnosti očuvanja pisanih tragova kulture, kao i o funkcionisanju arhivske službe, prisutnim srednjoškolcima održao je načelnik arhiva Zoran Đakonović. Dvije učeničke grupe, obrazovnog programa ekonomski tehničar/ka, tokom polusatnih izlaganja upoznate su sa sadržajem barskog odsjeka Državnog arhiva Crne Gore, kao i sa uslovima pod kojima se u njemu čuva 730 dužnih metara arhivske građe.

Đakonović je predstavio ovogodišnje aktivnosti povodom održavanja „Neđelje arhiva“ i istakao da je Arhivski odsjek Bar, pored planiranih posjeta, upriličio još jednu, devetu po redu, internet izožbu pod nazivom „Niža realna gimnazija i Viša realna gimnazija u Baru 1920 – 1956“ (izlozba2024.blogspot.com).

arhiv bar 2

Zahvaljujući ovoj stručnoj posjeti, učenicima koji u okviru nastavnog procesa izučavaju modul Administrativno poslovanje, omogućeno je da unaprijede svoja teorijska znanja u vezi postupka odabira, smještaja i čuvanja arhivske građe u skladu sa odgovarajućim propisima. JU SEUŠ Bar ostvaruje kontinuiranu saradnju sa Arhivskim odsjekom Bar i zato ne čudi okolnost da već nekoliko godina Državni arhiv Crne Gore posjetu njenih učenika najavljuje kao segment ove višednevne manifestacije, saopštio je medijima organizator posjete prof. Neđeljko Đurović .

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar