Barska smotra radosti

djecccaa 

Na mladjima svijet ostaje...

U organizaciji NVO “Dječja pjesnička štafeta”, danas je u Baru održana manifestacija pod nazivom “Barska smotra radosti”.
Na platou ispred Robne kuće, u sklopu jednosatnog programa na sceni su prodefilovali mladi stvaraoci i interpretatori, predstavljajući svoje mnogobrojne talente. Pored malih folkloraša KUD “Jedinstvo” koji su pobrali najveće simpatije prisutnih, publici su se predstavile recitatorke barskih osnovnih škola i polaznici “UMS - Škole za talente” koji su izveli set scenskih nastupa od muzičkih izvedbi do kratkih pozorišnih formi.
Učenica trećeg razreda OŠ “Kekec”, Nikolina Magovčević, recitovala je pjesmu “Oda Spiču”, koju je napisao njen otac, a koja govori o autentičnom i bogatom kulturno-istorijskom nasljeđu ovog kraja.
“Ovo je drugi put da je Bar domaćin ove manifestacije i ovim putem se zahvaljujemo lokalnoj upravi na prepoznavanju značaja dječjeg stvaralaštva i spremnosti da ga podrži i promoviše. “Barska smotra radosti” nastala je kao produkt “Pjesničke štafete za djecu”, koja je posjetila barske osnovce prošle godine u maju nakon čega smo, usljed velikog interesovanja djece, odlučili da kreiramo manifestaciju koja će kombinovati poeziju, ples, folklor, glumu i ostale forme umjetničkog izražaja za dječju radost. Tako je prva manifestacija održana u junu prošle godine u Domu kulture, a ove godine smo odlučili da to bude na otvorenom”, istakla je Aida Orahovac Kuč, jedna od organizatorki ovog događaja.
U ime Opštine Bar, prisutne je pozdravila potpredsjednica Opštine, Tanja Spičanović koja se zahvalila svim učesnicima i naročito organizatorima na inicijativi da ovom manifestacijom koja promoviše dječje talente upotpune program kojim se mjesec maj obilježava u duhu slavljeniče atmosfere povodom Dana nezavisnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar