Održana treća konferencija Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj

jokass 1

Tema: Poštovanje ljudskih prava lica s invaliditetom kao učesnika u saobraćaju.

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj 16. maja 2024. godine u Gradskom restoranu u Baru, organizovala je treću konferenciju “Poštovanje ljudskih prava lica sa invaliditetom kao učesnika u saobraćaju”. U radu konferencije učestvovali su predstavnici pružaoca usluga u saobraćaju, relevantnih državnih i lokalnih organa iz oblasti saobraćaja i NVO za zaštitu ljudskih prava OSI iz južnog regiona Crne Gore. Učesnici ovog događaja bili su u prilici da unaprijede nivo znanja o uvažavanju prava lica sa invaliditetom u oblasti saobraćaja što će u značajnoj mjeri doprinijeti manjem stepenu diskriminacije lica sa invaliditetom u navedenoj oblasti.

jokass 2
Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić pozdravio je prisutne i govorio o detaljima projekta.
Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj u partnerstvu sa Ekvivalentom, od 12. decembra 2023. godine realizuje šestomjesečni projekat “Zajedno ka unapređivanju prava OSI u saobraćaju”, koji je podržan od Komisije Ministarstva Saobraćaja i pomorstva za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija za oblast Zaštita lica sa invaliditetom u saobraćaju za 2023. godinu. Opšti cilj projekta je: “Doprinos poštovanju ljudskih prava lica s invaliditetom kao učesnika u saobraćaju i promociji jednakosti”.
U okviru ovog projekta organizovano je pravno savjetovalište za lica s invaliditetom i članove njihovih porodica, Kreiran , izrađen i oštampan bonton na standardnoj crnoj štampi i u elektronskoj formi i organizovane jednodnevne konferencije u Podgorici i Bijelom Polju.
Tokom cijele implementacije projekta , pokretanjem i organizovanjem efektivne medijske kampanje vršena je promocija prava lica sa invaliditetom na uživanje najvišeg mogućeg standarda u oblasti saobraćaja bez diskriminacije po osnovu invalidnosti, saopštio je za medije Predsjednik Veselin Joketić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar