O zaključcima Skupštine Opštine Bar...

zastave super

Saopštenje za javnost Odborničkog kluba Pokreta Evropa sad Bar.

Saopštenje prenosimo integralno.
Odbornički klub Pokret Evropa sad u Skupštini opštine Bar kao osnovnu misiju ima zaštitu javnog interesa i poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana. S tim u vezi, posebno smo zabrinuti usvojenim zaključcima na XVIII sjednice SO Bar, održanoj 25. aprila 2024. godine, čiji je smisao protivan viziji razvoja najveće primorske opštine. Naime, odbornici koji čine vladajuću večinu, bez relevantnih činjenica i jasnih parametara, stručnih i naučnih saznanja koje bi predočili građanima Bara, dali su podršku inicijativi koja za cilj ima veto na izgradnju terminala za tečni prirodni gas, auto-puta koji bi Bar povezao sa ostatkom Crne Gore i regionom, kao i da zaustavi održivu eksploataciju mineralnih sirovina. Takođe nas zabrinjava činjenica da su zaključci usvojeni bez prethodnih konsultacija sa Savjetom za zaštitu životne sredine SO Bar, čije je osnovni smisao i svrha postojanja upravo bavljenje pitanjima iz oblasti ekologije, kao i očuvanje i održivo korišćenje prirodnih resursa.
Tim povodom, pozvali smo resorna ministarstva da na najtransparentniji način pristupe rješavanju otvorenih pitanja i pomognu objektivnom informisanju javnosti u pogledu pružanja odgovora na dobre i loše strane korišćenja razvojnih potencijala na području barske opštine.
Takođe, kao politički subjekt sačinjen od odgovornih pojedinaca, pozivamo stručnu i zainteresovanu javnost da uzme učešće u ovim bitnim temama koje se tiču razvoja naše opštine, u cilju diversifikacije lokalne ekonomije kako ne bi u potpunosti bila zavisna isključivo od sektora turizma, koji se tokom proteklih godina pokazao kao vrlo ranjiva grana privrede.
U potpisu, Odbornički klub Pokret Evropa sad Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar