Održana sjednica Skupštine organizacije slijepih za Bar i Ulcinj

 osssssi

Usvojen Program rada i Finansijski plan za 2024.godinu.

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj, 29. marta, u prostorijama ”Gradskog restorana“ u Baru, održala je četvrtu, redovnu sjednicu Skupštine XV saziva, na kojoj su prezentovani rezultati rada u prethodnoj godini, a takođe, članovi Skupštine i gosti, upoznati su i sa aktivnostima koje su planirane za tekuću godinu.
Nakon prezentacije skupštinskog materijala, vodila se i rasprava pojedinačno, po tačkama prethodno prihvaćenog dnevnog reda. Najprije je razmatran i usvojen Zapisnik sa treće sjednice Skupštine, održane 19. Aprila 2023.godine. Usvojen je i obimni Izvještaj o radu za 2023. godinu, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju i završnom računu za 2023.godinu. Članovi Skupštine, takođe su usvojili i Program rada i Finansijski plan Organizacije za 2024.godinu.

Predsjednik Organizacije Veselin Joketić u svom izlaganju kazao je, u 2023. godini realizovali smo aktivnosti u najrazličitijim oblastima djelovanja, a sve u namjeri da kvalitet života osoba sa smetnjama vida, naših članova i članica, bude što bolji, bez obzira na njihove životne okolnosti, ili lična svojstva, osobine, interesovanja, opredjeljenja ili životni standard. Sprovedene su mnogobrojne aktivnosti koje su uticale na organizaciono i kadrovsko jačanje kapaciteta Organizacije. Ovo je izuzetno važan aspekt našeg rada, jer smo na taj način stvorili dodatne uslove da obezbjeđujemo sredstva za realizaciju zacrtanih ciljeva. Rukovođeni tim ciljem konkurisali smo na najrazličitijim domaćim i inostranim konkursima. Naročitu pažnju smo posvetili radu na unaprijeđivanju uslova za obrazovanje, zapošljavanje, informisanje i samostalnost što je svakako bitno za stvaranje ravnopravnog položaja osoba sa smetnjama vida i u drugim oblastima života. Nastavili smo sa aktivnostima koje u kontinuitetu sprovodimo već više decenija, a koje se odnose na organizovanje kulturnih, zabavnih, sportskih i šahovskih takmičenja, odmora za članstvo pod povlašćenim uslovima, obilježavali smo značajne datume. Organizovali smo razne konferencije, okrugle stolove, edukativno- informativne radionice, seminare, obuke itd.

Aktivnosti koje je Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj realizovala u 2023. godini predstavljaju realni uspjeh Organizacije u postizanju zacrtanih ciljeva. Razvijali smo postojeće i stvarali nove odnose sa relevantnim institucijama i organizacijama, kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou. Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj primjer je dobre prakse za sve opštine u Crnoj Gori, reprezent rada organizacije civilnog društva, aktivni sudionik u društvu i partner lokalnoj zajednici, jedna od rijetkih NVO koja je i u izazovnim uslovima održala kontinuitet rada – ocijenjeno je, na Skupštini organizacije, kojoj su prisustvovali izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore Goran Macanović, i predsjednici lokalnih Organizacija slijepih iz Podgorice, Kotora i Nikšića.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar