Autoput kroz Crmnicu?

bannne n

Nenezić: Autoput iz Crmnice treba relocirati i kroz zahtjeve SO Bar.

Ukoliko bude potrebno Skupština opštine Bar će kao organ uputiti inicijativu prema nadležnom ministarstvu za izmjene odredbi prema kojima bi trasa autoputa Bar-Boljare prolazila kroz Crmnicu, kazao je predsjednik Skupštine Branislav Bane Nenezić.
On je, gostujući na TV Prva, istakao da je trasa autoputa bila jedna od tema koja je pokrenuta na sjednici Skupštine opštine Bar.
“Neko nije izašao na teren i pogledao. Imali smo taj dan negodovanje mještana nekoliko crmničkih sela, potpuno opravdanih, gdje neko trasu autoputa planira preko vinarija…To je jedan prostor, sela Gluhi do, Brčeli, Tomići, Utrg, gdje su ljudi se vratili na selo, uložili ne mala sredstva”, istakao je Nenezić.
On je ukazao da turistička sezona u NP Skadarsko jezero traje maltene od marta do novembra.
“Sada se prostornim planom, zaobilaznicom autoputa, planira devastacija svih tih sela. Sigurno će biti reakcije i mještana i dogovorom, zaključkom koji smo taj dan donijeli, ukoliko bude potrebno i Skupština opštine Bar će kao organ uputiti inicijativu prema nadležnom ministarstvu za izmjene tih nekih odredbi. Čovjek ima osjećaj kao da se planski radi na devastaciji određenog prostora, grada. Grad Bar je grad na dvije čarobne obale. Jednu obalu ćemo da betoniramo i asfaltiramo, a u drugu ćemo da dovedemo termoelektranu. Mislim onda da Bar više ne može da bude grad na dvije čarobne obale i da kaže da je privilegija živjeti u Baru, kao što je izreka-Nema Bara do cara”, istakao je Nenezić.
Izvor: CdM

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar