OŠ “Anto Đedović” bogatija za 15 laptopova

zene os 

Međunarodni klub žena Crne Gore donirao laptopove školi.

Međunarodni klub žena Crne Gore (IWMCM) po poreporuci UNHCR-a poklonio je osnonoj školi “Anto Đedović” u Baru 15 laptopova za potrebe časova informatičke i robotičke radionice.

Milice Radonjić, predstavnica UNHCR-a, je tokom prethodne školske godine pratila rad ove škole koju pohađa veliki broj učenika sa drugog govornog područja i pomogla im da se uspješno integrišu u obrazovni sistem Crne Gore. 

Uslijedila je posjeta i IWMCM čije su predstavncie imale priliku da pogledaju prezentaciju rada sa učenicima drugog govornog područja tokom prethodne škole godine koju su predtavile profesorica Ljilja Milović, a profesorica Milica Jovanović, školska ICT koordinatorka, ukazala je na oblasti koje su prioritetne kada je u pitanju unaprjeđivanje rada.

Milović je poručila da joj je posebno zadovoljstvo što na tragu njenog rada ova donacija stiže u školu i zahvalila se donatoricama na potencijalu koji su prepoznale kod njih i njihovih internacionalnih učenika.

“Međunarodni klub žena prepoznao je potrebe naše škole i odlučile dan nam pomognu. Našu školu pohađa veliki broj strane djece i drago mi je da su one imale sluha i da su uvijdele našu širinu i inkluzivnost. Ova donacija će podići kvalitet obrazovanja na viši nivo”, kazao je direktor ove škole, Miloš Pantović, na uručenju donacije.

Profesorice informatike Milica Jovanović i Vahida Međedović kazale su da će se ovim laptoipovima unaprijediti uslovi rada u školi, posebno nastava informatike, digitalne kompetencije učenika, a taj prostor će biti namjenski korišćen i za rad robotike i drugih školskih sekcija.

Pantović je uručio zahvalnicu Klubu i UNHCR –u za uspješnu saradnju i podršku školi, kao i njihovoj predstavnici Milici Radonjić koja je preporučila školu za donaciju.

Predsjednica IWC, dr Kalkavan Bilge, kazala je da joj je zadovoljstvo što je donacija otišla ovoj školi jer su u prethodnoj posjeti vijdele da osoblje škole radi odlične stvari i željele su tome da doprinesu. Ona se upravi škole stavila na raspolaganje za sve dalje potrebe koje će škola imati.

Profesorica informatike Milica Joksimović poručila je da uz pomoć ove donacije i donacije Ministarstva prosvjete sada imaju dvije potpuno opremljene učionice za informatiku što je bila velika potreba njihove škole budući da u poslednjih nekoliko godina bilježe veliki porast đaka.

Predstavnice IWMCM I UNHCR-a su obišle školu i imale priliku da vide na koji način će se njihova donacija koristiti a đaci iz robotičke sekcije su prezentovali svoje radove za koje su bili i nagrađeni na državnim takmičenjima. Imale su priliku da razgovaraju sa učenicima koji su u Bar došli iz Turske, Rusije, Ukrajine, Njemačke… Tim povodom, upriličen je i koncert đaka ove škole.
Izvor: Vijesti/ foto Marija Pešić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar