Opština Bar potpisala ugovor sa Eko- fondom

av bar avio

Stiže 8 novih polu-podzemnih kontejnera.

Eko-fond i Opština Bar poptisali su danas Ugovor o neposrednom sufinansiranju nabavke komunalne opreme za upravljanje otpadom kojim će, od strane Eko-fonda biti subvencionirana nabavka 8 polu-podzemnih kontejnera ukupne vrijednosti oko 45 hiljada eura sa PDV-om.

dule potpis

Ukupan iznos koji je Eko-fond Javnim konkursom opredijelio za lokalne samouprave iznosi 300.000 eura, a Opština Bar ostvarila je pravo na maksimalan iznos pojedinačne subvencije od 34.000 eura odnosno 80% od vrijednosti nabavke.

Izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević je istakao da je Opština Bar primjer dobre prakse kada je u pitanju aktivnost na unaprjeđenju sistema za upravljanje otpadom, kao i na drugim poljima kada je u pitanju očuvanje životne sredine. Boljević je naglasio otvorenost Eko-fonda za saradnju u budućim projektima najavljujući značajno uvećanje iznosa koji će lokalnim samoupravama biti na raspolaganju u budućem period.
“Pored brojnih projekata s ponosom ističem onaj koji je u najavi, čije ćemo svjetlo ubrzo ugledati, a odnosi se na podršku Evropske komisije Crnoj Gori na polju prevazilaženje energetske krize od kojeg će stanovnici Bara i Crne Gore osjetiti direktan benefit, a koji sprovodi Eko-fond. Mjerama za unaprjeđenje energetske efikasnosti će biti obuhvaćena podrška u dijelu ugradnje solarnih panela, kao i smart sistema, za fizička i pravna lica”, zaključio je Boljević.
Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević iskazao je zadovoljstvo zbog susreta i zaključivanja ovog Ugovora čime se nastavlja dobra saradnja između Opštine Bar i Eko-fonda koji su prošle godine potpisali Memorandum o saradnji. Raičević je naglasio da se korišćenjem resursa Eko-fonda ne samo unaprjeđuje kvalitet života u Baru već i eliminiše nešto što jeste ozbiljan izazov a tiče se očuvanja životne sredine.
Naglašena je usmjerenost svih administrativnih kapaciteta lokalne uprave na pripremu projekata i njihovo kandidovanje kod domaćih i međunarodnih partnera. Raičević je istakao da je Opština Bar još od 2019. godine krenula u projekat zamjene posuda za komunalni otpad sa ciljem ugrađivanja što većeg broja polu-podzemnih kontejnera čime se ne samo unaprjeđuje sistem upravljanja otpadom, već i značajno doprinosi poboljšanju vizuelnog identiteta grada.
Sastanak je bio prilika da se razmijene mišljenja o budućim projektima i tom prilikom Raičević je naglasio da će Opština Bar pažljivo pratiti aktivnosti Eko-fonda kako bi zajedničkim aktivnostima kao što je ova doprinijeli poboljšanju kvaliteta života građana Bara.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar