Upozorenje građanima!

hacker

Ne nasedajte na lažne vijesti koje se objavljuju putem ClickBait reklama.

Naime, posljednjih mjeseci primijećen je porast ClickBait reklama koje šire lažne vijesti i dezinformacije. Ove reklame često koriste senzacionalističke naslove i privlačne slike kako bi zainteresovale korisnike da kliknu na njih, često vodeći ih na web stranice sa neprovjerenim ili potpuno lažnim sadržajem.
Sadržajno, reklamni baneri su u posljednje vrijeme koristili i fotografiju Predsjednika Crne Gore, gospodina Jakova Milatovića, uz propratne naslove koji su se odnosili na primanja penzionera, navodna vanredna povećanja, smanjenja penzija i dodatke na penzije, gdje je zloupotrebom fotografije predsjednika Milatovića ugrožen njegov lični i profesionalni integritet, a samim tim i ugled države Crne Gore, koju Predsjednik predstavlja kao inokosni državni organ.
Clickbait reklama je sadržaj, obično u online člancima, naslovima ili thumbnail slikama, koji je dizajniran da privuče pažnju i podstakne ljude da kliknu na link kako bi vidjeli sadržaj. Clickbait često koristi zavaravajuće fraze ili slike kako bi izazvao znatiželju ili emocionalnu reakciju, te je fenomen koji se često koristi u online svijetu kako bi se privukla pažnja korisnika i povećao broj posjeta određenom sadržaju.
Međutim, može se koristiti i za prevare i širenje zlonamjernih programa, kao što su virusi ili maliciozni softveri. Kada korisnici kliknu na takve linkove, mogu biti preusmjereni na web stranice koje sadrže lažne ponude i prevarantske šeme za laku zaradu.
Takođe, mogu biti izloženi i “zlonamjernim” programima koji se mogu automatski preuzeti i instalirati na njihove uređaje, često bez njihovog znanja ili pristanka. Ovi “zlonamjerni” programi mogu prouzrokovati ozbiljne štete, uključujući krađu ličnih podataka, oštećenje sistema ili širenje virusa na druge uređaje.
Kao odgovorni građani, važno je da budemo svjesni da ClickBait reklame sa lažnim vijestima mogu ozbiljno ugroziti javno mnjenje, narušiti povjerenje u medije i društvene platforme, te apelujemo na građane da budu oprezni prilikom posjete istih i da provjere izvore informacija prije nego što im povjeruju.
Uprava policije  intenzivno prati i detaljno analizira situacije radi osiguranja efikasnog i sveobuhvatnog reagovanja na potencijalne rizike i prijetnje, saopštio je Tim za odnose sa javnošću UP.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar