Virpazar: Nema više apoteke - u sklopu ambulante privatni apartmani?

apoteka virpazar

Mještani Crmnice i Virpazara pisali inspekciji povodom rušenja nekadašnje apoteke

Mještani Virpazara i Crmnice nemaju apoteku već pet godina i tim povodom su se više puta obraćali nadležnima i Ministarstvu zdravlja
Stanovnici Crmnice i Virpazara podnijeli su prijavu građevinskoj inspekciji Opštine Bar povodom rušenja prostora nekadašnje apoteke za izgradnju novih apartmana, kako su naveli, bez građevinske dozvole.

U prijavi, koju su dostavili “Vijestima”, zatražili su od nadležnih da ispitaju zakonitost rušenja nekadašnje apoteke. 

“Apoteka ‘Galenika’ se nalazi u zajedničkoj zgradi sa ambulantom Virpazar, ima zajednički ulaz za pacijente, parking za zaposlene u ambulanti, Hitne medicinske pomoći i pacijente. Izgradnja apartmana na mjestu apoteke ometaće rad ambulante i nije u skladu sa međunarodnim sanitarnim standardima za zdravstvene ustanove”, navodi se u prijavi protiv NN lica.

Mještani Virpazara i Crmnice nemaju apoteku već pet godina i tim povodom su se više puta obraćali nadležnima i Ministarstvu zdravlja.

“U crmničkom kraju živi oko 1.200 ljudi različite starosti, ali najviše starijih pacijenata sa raznim hroničnim bolestima. Ljeti se povećava broj stanovnika zbog povratka pacijenata iz Podgorici i Bara svojim kućama. Virpazar je i turistički centar, koji svakodnevno tokom sezone posjećuje veliki broj turista iz različitih zemalja. Svim tim ljudima su potrebni ljekovi, sredstva za prvu pomoć, sredstva za ličnu higijenu. Ranije je u Virpazaru bila apoteka i svi su bili zadovoljni”, navodi se u pismu koje je resornom ministarstvu prošlog mjeseca uputilo više desetina Crmničana.
Izvor: Vijesti

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar