Gradilištem „zauzeli“ trotoar

 ograddda

Građani negoduju, investitor objašnjava da je u pitanju „viša sila“

Objavili smo:
https://www.jedro.bar/info/19675-dobili-smo-fotografiju  

U Bulevaru 24. novembra u Baru danima je onemogućen prolaz pješacima ispred gradilišta stambeno-poslovnog objekta HBA Gradnje. Građani negoduju, jer ovom dionicom jedino mogu preći preko improvizovane staze od dasaka ili bulevarom, ugrožavajući i sopstvenu i bezbjednost saobraćaja. Razlog zauzimanje pješačke staze od strane investitora je, kako je objašnjeno za Primorski portal iz HBA Gradnje, pucanje glavne vodovodne cijevi, što je dovelo do obrušavanja zemlje. Ovaj dio puta, uvjerava predstavnik investitora, biće saniran čim vremenski uslovi dozvole, a pješacima će u najkraćem mogućem roku biti omogućen nesmetan i bezbjedan prolaz.

Mještanin ovog dijela Bara, čitalac Primorskog portala ističe da su na ovaj način narušeni i bezbjednost pješaka i bezbjednost saobraćaja.

„Izvođači radova su preko noći zauzeli cijeli pješački dio oko gradilišta, zagradili ga, tako da sada pjesači taj dio puta mogu da pređu jedino preko improvizovanog prelaza od dasaka kroz blato, ili da idu direktno bulevarom, gdje prolaze automobili. Po ovakvom kišnom danu je prava akrobacija proći taj dio puta, a da se čovjek ne skvasi. Roditelji koji tom dionicom prolaze sa djecom u kolicima mogu to uraditi jedino ukoliko izađu na bulevar, na ulicu, a znamo da to znači narušavanje sopstvene bezbjednosti, kao i bezbjednosti saobraćaja„, naveo je čitalac Primorskog portala.

„Po ovakvom kišnom danu je prava akrobacija proći taj dio puta“ Foto: Čitalac Primorskog portala
Za Primorski portal, predstavnik investitora, HBA gradnje iz Podgorice, na pitanje kada će do sanacije doći, kaže da to zavisi prvenstveno od vremenskih uslova, koji im u ovom trenutku, ne idu „na ruku“.

„Pukla je glavna cijev i dok ne stane kiša mi ne možemo da pristupimo sanaciji . Čim kiša stane i voda se ocijedi, sve će biti vraćeno u pređašnje stanje i ta dva metra zauzete staze će biti u funkciji. Ali, kiša deset punih dana ne staje. Biće sve brzo riješeno, izvinjavamo se gradu Baru, građanima, posjetiocima, ali je ovo ‘viša sila’„, kazao je za Primorski portal menadžer prodaje u HBA Gradnji.

Primorskom portalu potvrđeno je da je na lice mjesta u srijedu izašla i Komunalna policija Opštine Bar.

„Bili su na lice mjesta, sačinili zapisnik, vidjeli su o čemu se radi. Imamo sve dozvole od nadležnih i sva potrebna dokumentacija predata je nadležnim sekretarijatima„, kazao je predstavnik investitora i dodaje da u potpunosti razumije prolaznike.

„Ipak, mislim da je bitnije da u ovom trenutku taj dio puta zaobiđu nego da se još obruši i neko strada. Morali smo ograditi taj dio, da ne bi došlo do havarije. Najjeftinija havarija bila bi materijalna šteta. Mi bismo najviše voljeli da se to nije desilo. Nama je pala cijela ograda, uništila se, novu ogradu smo radili. Riješićemo brzo problem, čim kiša stane, da može cijev da se namjesti kako treba. Razumijem građane, ali niko ne bi više od nas volio da do toga nije došlo. Naši radnici su svakog dana tu od 8 do 5, pomognu roditeljima sa kolicima, starim ljudima, svima objasne…„, zaključio je naš sagovornik.
Izvor: Primorski.me / by Sonja Jovanović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar