Održan Božićni dječji vašar u Baru

crkveni d vasar 2 

Djeca Bara za djecu Osojana tokom Božićnog dječjeg vašara prikupila 5000 evra.

Djeca vjeronauke iz Bara i ove godine pripremila su već tradicionalni Božićni dječiji vašar, koji je održan u crkvi Svetog Nikole u Starom Baru na praznik Otaca, u nedelju pred Božić, i u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira na Badnji dan.

crkveni d vasar 1

Ove godine djeca su sav prilog namijenila svojoj braći i sestrama u kosovsko-metohijskom selu Osojanima, u kojem žive povratničke porodice sa četrdeset jednim djetetom, kao i djeci iz okolnih sela i zaseoka u kojima živi isto toliki broj djece. Uz veliki trud i ljubav djece vjeronauke i njihovih roditelja, sveštenika i cijele crkvene zajednice, koji su zdušno podržali ovu inicijativu, prikupljeno je 5000 evra.

Božić je prilika da se bližnji obraduju i da djelom ljubavi otvorimo vrata našeg srca za Bogomladenca Hrista. Na praznik Hristovog Obrezanja, Mali Božić, darove za djecu Osojana donio je starešina crkve Svetog Nikole, protojerej Nikola Radović.

Posle odslužene praznične liturgije, paroh Osojanski o. Dalibor Kojić i o. Nikola podijelili su prisutnoj djeci koverte sa božićnom porukom i novčanim darom za svako dijete ponaosob.

Izvor: Mitropolija.com / Slavica Orlandić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar