Analiza skupštinske službe...

Andjela Vujovic 1 

Nenezić i Leković najaktivniji odbornici.

nenezić leković
“Godina koja je za nama pozitivan je primjer u radu lokalnog parlamenta, imajući u vidu izuzetne rezultate postignute kako u kvalitativnom, tako i u kvantitativnom smislu. Konkretno govoreći, u 2023. godini održano je 12 sjednica i donijeto ukupno 102 akata, dok je u istom periodu prethodne godine održano 8 sjednica i donijeto 79 akata. Drugim riječima, primjećen je nesporni, snažni rast u kvantitativnim pokazateljima, što svakako predstavlja značajan podatak o radu Skupštine. U srži ovog produktivnog rada počiva upravo činjenica da je povodom velikog broja pitanja postignut konsenzus izmedju dijela odbornika koji čine vlast, kao i onih koji čine opoziciju, što predstavlja naročiti napredak i govori o kvalitetu rada Skupštine opštine Bar.
Posebno nam je na tom planu pomogao i projekat “Otvoreni parlament“ koji je na zadovoljstvo svih zaživio na najbolji mogući način. Ovakva forma u radu lokalnih parlamenata omogućava da se delegiraju teme koje je možda proceduralno skoro nemoguće razmatrati kroz redovna zasijedanja. Od vremena konstituisanja održali smo 5 sjednica „Otvorenog parlamenta“ na kojima smo naročitu pažnju ukazali gorućim pitanjima i problemima sa kojima se suočava naša zajednica, i na taj način zajedničkim naporima došli do konkretnih riješenja u nizu slučajeva. Interesovanje za „Otvoreni parlament“ je i dalje jako prisutno, pa s tim u vezi sa naročitim entuzijazmom očekujemo još dinamičnije i sadržajnije sjednice i u narednoj godini.
Posebno važno za napomenuti, a na šta smo izrazito ponosni, jeste formiranje i prvog ženskog odborničkog kluba u Skupštini opštine Bar koji je započeo sa radom i koji će zasigurno u narednom periodu doprinijeti kvalitetnijem funkcionisanju našeg parlamenta i uključenosti istog u značajno veći broj oblasti društva.
Jedna od novina u radu Službe za skupštinske poslove opštine Bar jeste i evidencija stepena aktivnosti odbornika i odborničkih klubova u radu Skupštine opštine Bar. Imajući u vidu da su odbornici delegirani od strane građana, mišljenja smo da moderni standardi u radu lokalnih parlamenata moraju imati evidenciju ovog tipa jer ista ukazuje na posvećenost u radu predstavnika građana.
Nakon izvršene obrade zvanične evidencije kojom skupštinska služba raspolaže, svi pokazatelji ukazuju da su najaktivniji odbornici u radu Skupštine opštine Bar odbornici Branislav Nenezić i Momčilo Leković, koji imaju ujednačen rezultat. S druge strane, kao najaktivniji odbornički klub izdvojio se Klub odbornika “Pokret Evropa sad – Demokrate – Ujedinjena Crna Gora.“
I u narednom periodu ćemo vršiti analizu o aktivnostima odbornika, nastojeći da ovu praksu uspostavimo kao jedan vid unaprijeđenja rada lokalnog parlamenta.
U potpisu, Sekretarka opštinske službe Bar Anđela Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar