Vijest iz Opštine Bar

avi opština

Tanja Spičanović potpisala ugovor o sufinansiranju...

Ugovor je potpisala u ime Opštine o digitalizaciji Ljetnje scene Doma kulture.

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović potpisala je sa ministarkom kulture i medija Tamarom Vujović i direktoricom Filmskog centra Crne Gore Aleksandrom Božović ugovor o sufinansiranju projekta digitalizacije pozorišne i bioskopske dvorane odnosno Ljetnje scene Doma za kulturu.

tanja ug

Ovim projektom predviđeno je uvođenje najsavremenijih digitalnih tehnologija, obnova i standardizacija bioskopske mreže, podsticanje razvoja tehničke baze kinematografije, kao i edukacija i stručna obuka zaposlenih.

Opština Bar je podržala projekat sa 80.000.00€, dok će Filmski Centar CG pružiti podršku u iznosu od 87.000.00€ a Ministarstvo kulture i medija sa 30.000.00€.

Potpredsjednica Spičanović istakla je da će ovim projektom unaprijediti, ne samo filmsku i pozorišnu scenu, već i poboljšati uslove i kompletan ambijent za afirmaciju ovih vidova umjetnosti.

“Vjerujem da je ovaj ugovor samo početak jednog novog zamaha kada je u pitanju ulaganje u bioskop, pozorište i uopšte u segment kulture i nemam dilemu da će Bar izrasti u jedan prepoznat i referentan centar na kulturnoj mapi ne samo Crne Gore, već i šire kao centar filmske, pozorišne, ali i svih drugih umjetnosti,” kazala je Spičanović.

Navedene aktivnosti potvrđuju da je Opština Bar aktivno posvećena unaprjeđenju bioskopskog i pozorišnog programa kao i potrebne infrastrukture i tehničke opremljenosti objekata kako bi građani uživali u kvalitetnim i brojnim umjetničkim sadržajima.

Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i direktorica JU Kulturni centar Bar Aleksandra Grabež.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar