Novogodišnje čarolije

zelena go

Danas i sjutra dvije besplatne predstave za djecu.

U okviru manifestacije „Novogodišnje čarolije“ danas i sjutra u Domu kulture „Vladimir Popović Španac“ biće odigrane dvije predstave za djecu.

Večeras u 18 časova nastupiće „Teatar mladih“ sa predstavom „Zelena Gora“ koja je nastala u cilju podizanja ekološke svijesti i edukacije djece o načinu očuvanja životne sredine .
Dramski okvir priče prati djevojčicu Goranu koja je na zadatku spašavanja prirode. Gorana je pred izazovom i treba da se suprotstavi svijetu odraslih koji zaboravljaju na važnost očuvanja prirode i njenu vezu sa čovjekom. Priča obuhvata odnos djece i odraslih prema planeti, konzumerizmu, materijalnim dobrima, odnosno svijesti o očuvanju životne sredine, ljubavi prema živom svijetu, te o neminovnosti globalne međuzavisnosti i zajedničke budućnosti na Zemlji. Na emocionalnom planu predstava dočarava povezanost ljudi i cjelokupnog živog i neživog svijeta, nedovoljnost materijalnog izobilja za sreću, kao i ljubav, zajedništvo i poštovanje kao jedini način za ispunjen i srećan život. U predstavi igraju: Danica Rajković, Katarina Krek, Lazar Đurđević. Režiju potpisuje Branko Ilić.

U utorak, sa početkom u 10 časova, najmlađu publiku očekuje predstava „Djedamrazovski zimski zez“, Umjetničkog ateljea „Arlekin“
Ova novogodišnja predstava kolažnog tipa prožeta je smislenim humorom, muzičkim sekvencama i aktivnim učešćem publike kao partnera, te kao takva okupiraće pažnju djece.
Razigranost, vedrina i ono što je najvažnije, po čemu su produkcije „Arlekina“ već odavno prepoznaje, a to je edukativni karakter, učiniće da djeca dugo pamte i prepričavaju doživljaj.
Da čarolija bude kompletna u predstavi se pojavljuje i Djeda Mraz, a glumci u predstavi su: Stefan Vuković i Omar Barjamspahić. Tekst i režiju potpisuje Žana Gardašević Bulatović.

 

 

 

 

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar