RACC Educo i Plantađun učestvuju u Erasmus Plus projektu PROVER

pekic eduko 3

Projekat će trajati dvije godine.

U Atini je juče počela dvodnevna radionica kao prva aktivnost u sklopu projekta PROVER koji finansira Evropska unija u sklopu Erasmus Plus programa. Projekat će trajati dvije godine i baviće se promocijom koncepta vertical farming, odnosno vertikalnog baštovanstva koji je zbog uzurpacije i prenamjene poljoprivrednog zemljišta sve zastupljeniji i u regionu.

pekic eduko 2

Partneri iz Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore biće u prilici da razmijene iskustva i implementiraju koncept vertikalnog baštovanstva u svojim sredinama. Među njima biće i predstavnici Bara, odnosno Plantađuna i Racc EDUCO, Darko Pekić, Danka Martinović i Ines Stojanović, koji učestvuju na radnim sastancima u Grčkoj.

"Predstavlja nam zadovoljstvo da je naš zajednički projekat zadovoljio izuzetno zahtjevne kriterijume Evropske unije. Zaduženje da vodimo jednu od značajnih komponenti na projektu biće izazov za nas kao organizaciju. Vertikalne bašte pružaju brojne prednosti, uključujući povećanje dostupnog prostora, održivost i štednju prostora"- istakla je Ines Stojanović, projektni menadžer Racc EDUCO.

pekic eduko 1

Erasmus Plus je jedan od programa EU koji podržava aktivnosti u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta sa fokusom na mobilnost mladih i naučnika. U prethodnom pozivu projekat "Jačanje mladih kroz agro preduzetništvo" uspješno je sprovela NVO iz Bara, Društvo maslinara Bar, što je podstaklo i druge organizacije iz Bara da se prijave.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar