Hor “Zima” laureat Zlatne plakete!

loyko zimma 2

Nagradu su dobili na Međunarodnom festivalu horske muzike u Kikindi.

Barski Hor “Zima” (Ekumenski hor konkatedrale svetog Petra u Baru) vraća se kući iz Kikinde - Srbija sa uspješnog nastupa na četvrtom ,,Melodianumi” – Međunarodnom festivalu horske muzike u organizaciji Kulturnog centra grada Kikinda. Festival je ove godine bio revijalnog karaktera i na njemu je učestvovalo devet horova.

Osim koncertnog programa na festivalu su bili organizovane i radionice za pjevače i dirigente od strane prof. dr Bogdana Ðaković i prof. dr Agote Vitkai Kučera. Učesnici su uživali u mogucnosti zajedničkog pjevanja.
Hor festivala je brojao više od 150 pjevača.

Hor “Zima” (dirigent Varvara Loyko - instrumentalna pratnja Nikita Loyko i Jegor Staranov) dobio je Zlatnu plaketu festivala, ali  i novo horsko i vokalno iskustvo, a što je najvažnije stekao nove prijatelje.

loyko zimma 1

Hor je veoma zahvalan Barskoj nadbiskupiji i posebno Monsinjoru Roku Đonlešaju, Opštini Bar, NVO "Crnogorska horska asocijacija" -CHA, i njenoj predsjednici Nadi Karadžić, svim članovima hora kao i korepetitorima: Dmitriju Grinihu, Tatijani Argal i Tatijane Grigorjeve čije podrške omogućavaju nesmetani razvoj i  nastupe hora.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar