Predsjednik Opštine Bar utvrdio je Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade

 dušan

Stvaraju se preduslovi za poboljšanje sveukupnog položaja mladih

Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog akcionog plana za mlade 2024.u toku.
Predsjednik Opštine Bar utvrdio je Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade 2024. u opštini Bar, kao streteški važnog akta u oblasti omladinske politike koji, kroz izgradnju održivog međuresornog sistema podrške mladima, treba doprinijeti kreiranju mogućnosti za razvoj njihovih punih kapaciteta.

Riječ je o dokumentu kojim lokalna uprava definiše niz aktivnosti koje se realizuju u saradnji sa mladima i za mlade sa ciljem njihovog osamostaljivanja i prelaska u odraslo doba, učenja, ličnog i društvenog razvoja, ali i sa namjerom razvoja održivog, kvalitetnog i inkluzivnog sistema servisa i programa za podršku, stvaranja uslova da mladi budu aktivni građani i građanke, uključeni u kreiranje i sprovođenje javnih politika, te poboljšanja njihovog sveukupnog položaja.

Nacrt LAP-a za mlade stavljen je na javnu raspravu u trajanju od 15 dana, počev od 6. decembra, a svi zainteresovani građani i drugi subjekti mogu ostvariti uvid u isti u prostorijama Sekretarijata za sport i mlade, kancelarijama mjesnih zajednica, kao i na zvaničnoj web stranici Opštine Bar: www.bar.me .

Osim toga, u četvrtak, 14. decembra biće održana i centralna javna rasprava u sali Skupštine opštine Bar, sa početkom u 12 časova.

Primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt akta mogu se dostaviti Sekretarijatu za sport i mlade Opštine Bar i to neposredno na šalteru Građanskog biroa, putem poššte na adresu Bulevar Revolucije br. 1, ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., zaključno sa 20. decembrom 2023. godine.

Pozivaju se svi zainteresovani subjekti i građani, u prvom redu mladi, da svojim učešćem, prijedlozima i sugestijama doprinesu kvalitetu navedenog akta.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar