Primorkinja konja jaše...

zast

Bar u multikulturalnom ogledalu - video prilozi.

U barskom Domu kulture sinoć je održan jedinstveni muzičko-scenski program pod nazivom „Bar u multikulturalnom ogledalu“, u organizaciji JU Centar za očuvanje kulture manjina Crne Gore (CEKUM) i uz podršku Opštine Bar i JU Kulturni centar Bar.
Video by Opština Bar:  https://www.facebook.com/watch?v=300943386242756

Veče je, tradicionalnom kompozicijom „Primorkinja konja jaše“, otvorila sopranistkinja Aleksandra Vojvodić Jovović nakon čega su uslijedili nastupi prof. Safeta Drljana, klape i folklornog ansambla KUD „Jedinstvo“, VIS -a‘BEŽ’ i Ivane Janković i Nebojša Đukanović iz grupe ‘Grimm’, podgoričkog KIC Pop hora, te mladih učenica Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente „Andre Navara“ – Milice Adamović, Anastasije Orlović i Tare Vlajnić, kao i Teodore Šćekić iz Baletske škole „Princeza Ksenija“.
U okviru programa je predstavljen i segment revije kostima autorskog projekta „Dijalog most do sloge“ Slobodanke Seke Martinović.
Zavjesa na sinoćnji program spuštena je zajedničkim izvođenjem pjesme „Grad je širok more“.
Video by Barinfo:   https://www.youtube.com/watch?v=Kk_HxkPK204&t=8s
Moderatorka večeri bila je Vesna Šoškić koja je tom prilikom ukazala na multikulturalnost, zajednički život i kulturnu i tradicionalnu raznolikost, kao posebno vrijedne segmente bogate kulturne baštine Bara i njegove okoline.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar