Bar: NVO „Adria“ održala dvodnevni seminar

 adria skup 1

Tema: Socijalni servisi podrške za osobe sa invaliditetom – stanovanje uz podršku.

NVO „Adria“ je povodom 21 godine od osnivanja i Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održala dvodnevni seminar pod nazivom „Socijalni servisi podrške za osobe sa invaliditetom – stanovanje uz podršku“.
Marta Andjelić Goretić je istakla da je je poruka i cilj seminara osiguranje sigurne budućnost odraslim licima sa smetnjama o razvoju.
Za odrasla lica i dalje nema nikave sistemske podrške u Baru, a zajednica sem usluga koje NVO udruženje pruža i treba da ovo pitanje reši, pogotovu što Podržano stanovanje – definisano je u našem zakonskim propisima.
Seminar „Socijalni servisi podrške za osobe sa invaliditetom – stanovanje uz podršku“ podržan je sredstvima za projekte i programe nevladinih organizacija za 2023. godinu od strane Opštine Bar.

adria skup 2
Trener na seminaru bila je Marta Anđelić, spec. sci. menadžer javne uprave -zdravlja, psihološkinja, a kotrener Milena Plamenac, asistentkinja.
Učesnici su, pored korisnika i njihovih roditelja, bili predstavnici nadležnih institucija – Centra za socijalni rad Bar, Opštine Bar, Doma zdravlja Bar i MZ Polje.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar