Tradicionalna trodnevna 21. Maslinijada počela danas

mas sl 1

Svečano otvaranje zakazano za subotu u 11 časova - Stari Bar.

 Pod pokroviteljstvom Opštine Bar i uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tradicionalna poljoprivredno – turistička manifestacija 21. Maslinijada, počinje sjutra (petak) i trajaće tri dana.

Manifestacija sjutra u 18 sati, u Kući maslina, otvara  se izložbom slika „Viseći vrtovi Mukovala“, autora akademskog umjetnika dr Miluna Lutovca. U istom prostoru, u 19 sati, započeće maslinarsko veče, gdje će biti proglašena i degustirana najbolja maslinova ulja, koja su, kao i prošle godine, ocjenjivana na Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku.

Svečani program zvaničnog otvaranja manifestacije planiran je za subotu u 11 sati, a otvoriće je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković. U ime opštine Bar obratiće se predsjednik Dušan Raičević, kao i predstavnici Organizacionog odbora. Tom prilikom biće proglašeni najuspješniji maslinari za ovu godinu, a dodijeliće se nagrade za najbolji mladi zasad, najbolje održavani maslinjak, najbolje revitalizovani stari zasada, kao i za najbolje aranžirane izložbene štandove.

mas sl 2

Tokom dva dana, u subotu i nedjelju više od sedamdeset izlagača-maslinara, kao i proizvođača meda i vina i drugih tradicionalnih proizvoda, uz pripremljena jela tradicionalne barske kuhinje, izlagaće na štandovima duž starobarske čaršije sve do ulaza u Stari grad.

Biće priređen i bogat kulturni, zabavni i muzički program u kome nastupaju_ estradni umjetnik Mirza Selimović, rock grupa " Akademija", Plesni klub „Habanera“ – barske mažoretke, KUD "Jedinstvo" i KUD" Rumija", muzičar Mladen Popović, Bjelopoljski tamburaši i Saška Rakonjac, klapa "Castel nuovo", kao Džaja i Dino Beharović, te poznati pjesnici i recitatori .

Prateći sadržaji manifestacije u Kući maslina biće dvije radionice za maslinare " Inovacije u maslinarstvu" i " Marketing proizvoda od maslina", koje će biti organizovane u subotu i nedjelju, sa početkom u 10 sati, u organizaciji Biznis Start-up centra Bar.

Na manifestaciji se očekuje se veliki broj posjetilaca, pa je tome prilagođen i režim saobraćaja, a funkcionisaće i bssplatan prevoz autobusima iz centra Bara, ka Starom Baru. Ulaz u Stari Bar biće slobodan za sve posjetioce.

Organizatori manifestacije su tradcionalno NVO „Maslinijada-Stari Bar" i NVO Udruženje maslinara "Antivari"u saradnji sa Mjesnom zajednicom Stari Bar. Pokrovitelj manifestacije je Opština Bar, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i drugih prijatelja ove prestižne regionalne smotre maslinara i maslinovog ulja.

U potpisu, Organizacioni odbor 21. Maslinijade – Stari Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar