Iz programa obilježavanja Dana opštine

zastave super 

Najava programa za srijedu, 22. Novembar.


Povodom obilježavanja Dana opštine Bar, u srijedu, 22. novembra biće organizovano nekoliko programa posvećenih djeci koji imaju za cilj edukaciju najmlađih o istoriji grada, njegovim simbolima, lokalnom identitetu i najznačajnijim kulturno-umjetničkim spomenicima i nasljeđu.

Najprije će, sa početkom u 12 časova, u Galeriji „Velimir A. Leković“, biti realizovana virtuelna edukativna tura „Upoznajmo svoj grad“ tokom koje će djeci uzrasta od prvog do trećeg razreda osnovne škole biti predstavljeni najzanimljiviji i najznačajniji djelovi grada poput zgrade Opštine, Trga Vladimira i Kosare, Dvorca kralja Nikole, spomenika Vladimiru Popoviću Špancu, Spomen prostora u Domu revolucije, Trikonhosa i Ulice maršala Tita. Tura je primarno bila zamišljena kao edukativna, interaktivna šetnja,uz obilazak najznamenitijih tačaka grada, ali je usljed vremenskih neprilika taj plan izmijenjen.

plak t 2

U istom prostoru će sat vremena kasnije, odnosno u 13 časova, početi dvije likovno-kreativne radionice za djecu. Jedna od njih, u organizaciji Turističke organizacije Bar i NVU „Edukativni centar Bara“ obuhvatiće pojedinačnu izradu zastave grba kao i grupni rad kroz izradu grba i zastave u većem formatu. Druga radionica nosi naziv „Likovna čarolija – Bar u bojama ljubavi“ , a realizuje je Umjetnički atelje „Dalijas“ .

plak t 4

Dječija predstava „20.000 milja pod morem“, nastala po motivima romana Žila Verna, u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica , biće odigrana istog dana, sa početkom u 18 časova, u sali barskog Doma kulture. Režiju potpisuje Marko Čeh, a u predstavi igraju: Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić i Dijana Dragojević. Predstava je namijenjena za djecu uzrasta 5+, a ulaz je slobodan.

plak t 3

Osim programa namijenjenih djeci, u srijedu, 22.novembra će biti održana i predavanja „Nulti prostor: selo Gornja Brca“ prof. dr Slavice Stamatović Vučković i „Potencijali razvoja mediteranskih sela“ mr Ene Pajović. Gost programa, koji počinje u 18 časova u Narodnoj biblioteci i čitaonici „Ivo Vučković“, je Vladimir Lukšić, autor više publikacija o selu Brca. Selo Gornja Brca predstavlja biser tradicionalne arhitekture sa orginalnim lokalnim elementima poput „skalara“, dograđenih drvenih djelova na kamenim kućama koji, uz uske uličice i natkrivene prolaze, doprinose njegovoj autentičnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar