Dvanaesti broj časopisa "Nekazano"!

Nekazano 12

O sadržaju časopisa piše „Nekazano“...

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" objavilo je dvanaesti broj časopisa posvećenog književnosti i umjetnosti.

Ovaj, kao i prethodni brojevi, okuplja veliki broj autora, što ne iznenađuje s obzirom na to da se ovaj poznati časopis u književnim krugovima često upoređuje sa Zbornikom radova. U ovom broju posebno su predstavljeni Vesna Kerečki Šarac, Slobodan Ristović i Mirko Simov Belajac. Pjesnički dio časopisa sadrži radove osamdeset sedam pjesnika iz Bara, Crne Gore i širom svijeta. U dijelu predviđenom za prozu, eseje i kritike objavljeno je petnaest radova, dok se u aforističkom dijelu predstavilo šest autora.

Takođe, u dijelu posvećenom sjećanju (In memoriam), redakcija je podsjetila na smrt četiri književna, likovna i dramska stvaraoca, posvećujući pažnju Ranku R. Radoviću, Veselinu "Veji" Lazareviću, Jagošu Markoviću i nedavno preminuloj barskoj pjesnikinji Oliveri Mašanović. Poseban dio časopisa je posvećen pjesniku Milu "Mišku" Vučiniću.

"Kao i svake godine od formiranja Udruženja, uspjeli smo da pored mnogih drugih projekata koji su u toku, za Dan Bara objavimo i ovaj dvanaesti broj časopisa Nekazano. Raduje me što se Baru iz Rusije vratio naš prijatelj Sergej Zabijako, koji je poklonio svoju fotografiju za naslovnu stranu časopisa. Tu je i naša Baranka Nada Radović Dedić, čiju smo fotografiju takođe iskoristili za korice. Časopis obiluje sjajnim radovima, a posebno me raduje činjenica da se sve više mladih stvaralaca javlja i na taj način podmlađujemo list. Nadam se da će čitaoci uživati u ovom zaista odlično pripremljenom broju." – izjavio je Labud N. Lončar ispred udruženja "Nekazano".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar