Održana manifestacija „Pjesmom do zvijezda“

Pjesmom do zvijezda

Radost djece zračila na sve strane...

Svjetski dan djeteta i 22. rođendan PPU „Svetionik“ obilježeni su danas tradicionalnom manifestacijom „Pjesmom do zvijezda“. Na platou ispred Sportske dvorane „Topolica“ oko 600 djece iz više opština, uz veliki broj vaspitača, roditelja i vršnjaka, uživalo je u zanimljivom muzičkom programu, koji su uveličali i specijalni gosti manifestacije.
U programu su učestvovala djeca iz Doma „Mladost“ iz Bijele, vrtići iz Podgorice“ – „Čarli Čaplin“, „Pinokio“, „Maša“, „Pipi duga čarapa“ i „Malo kraljevstvo“, iz Nikšića vrtići „Dragan Kovačević“ i „Montesori Zvono“, vrtić „Eko bajka“ iz Pljevalja, „Radmila Nedić“ iz Berana, „Naša radost“ iz Herceg Novog, „Osmijeh“ iz Kotora, „Vini Pu“ i „Diznilend“ iz Budve, „Arushi Pu“ iz Ulcinja i „Mala bajka“ i, naravno „Svetionik“ iz Bara.
Program su uveličali i učenici osnovnih škola „Srbija“ i „Blažo Jokov Orlandić“, folklorni ansambli „Rumija“, „Jedinstvo“ i „Sveti Jovan Vladimir“, Karate klub „Bar“, NVO „Plava planeta“ i Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama. Omiljene dječje poslastice pripremile su članice NVU Žene Bara.
Omiljeni dječji pjesnik Rajko Joličić uveličao je manifestaciju recitacijom, a pjesmom Nikolija Pandurica, koja je izvela numeru „Alo, alo“.
Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović, koja je izrazila zadovoljstvo što je događaj dio proslave Dana opštine Bar.
„Naročito smo ponosni što Bar neumorno baštini ovako vesele i lijepe manifestacije, kako i priliči našem gradu. Davno je rečeno da su djeca naše najveće bogatstvo, kreatori našeg osmijeha, naš duh i snaga, zato im treba darovati sve, a posebno naše vrijeme i pažnju. Ova manifestacija nosi svu ljepotu zbog toga što su na njoj upravo glavni učesnici djeca, a naš grad je počastvovan njihovom melodijom, veselim, dječjim žamorom. Trudili smo se, a trudićemo se i dalje da djeci u ovom gradu bude lijepo, da odrastaju u bezbrižnom i podsticajnom okruženju i da se u ovom gradu razvijaju ovako lijepe i vesele generacije„, kazala je Spičanović.

igre djece
Domaćin ovogodišnje manifestacije je Sportsko-rekreativni centar Bar, čiji je direktor Božidar Janković poželio dobrodošlicu djeci i uputio čestitke povodom 22. rođendana „Svetionika“ i Svjetskog dana djeteta. SRC, na čijem je čelu, kako je kazao, trudiće se da i ubuduće bude domaćin sličnim manifestacijama, čiji su glavni akteri djeca.
Direktorica PPU „Svetionik“ mr Ivana Durutović podsjetila je da je priča o ovoj manifestaciji krenula 2001. godine, u Domu kulture.
„Kako je prolazilo vrijeme, taj prostor postajao nam je tijesan, pa smo se sve više širili i tražili neko komotnije mjesto na kojem možemo svi zajedno da plešemo. Više godina smo plesali na Šetalištu kralja Nikole, a danas smo po prvi put ispred SRC Topolica, predivan dan i prostor za sve učesnike. Velika zahvalnost svima koji su došli iz različitih krajeva Crne Gore. Ta saradnja i povezanost nas čini bogatijima, jer su to sve prijatelji manifestacije, a danas prijatelji i gosti našeg Bara“, kazala je istakla Durutović.

Durutović je podsjetila da je Zavod za školstvo Crne Gore „Svetioniku“ dodijelio nagradu ,,Zelena zastava“ i sertifikat o sticanju statusa međunarodne Eko-škole ustanovama koje su uspješno prošle proces akreditacije 2023. godine. Ispred Zavoda za školstvo isticanju zastave prisustvovala je Anja Stanišljević.

Direktorica Svetionika uputila je zahvalnost svim prijateljima manifestacije. Pekara „Kolibri 3“ napravila je sendviče, hotel „Princess“ obezbijedio je flaširanu vodu, TO Bar poklone, dok je Kulturni centar Bar omogućio besplatan ulaz za Staru maslinu. Podršku su dali i Opština Bar, SRC „Topolica“, Crveni krst Bar, NVU „Žene Bara“, JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, „Pacorini“, IO „24. novembar“, Auto servis „Šćekić“, RTM group, Robna kuća „2. decembar“, caffe igraonica „Maša i medo“, dječja igraonica „Čarobni grad“, „Olivmont doo“, porodica Ahmetović i „Beauty Lab“.
U skladu sa humanom misijom, prikupljeni su higijenski artikli i garderoba za štićenike iz Doma Mladost, te sredstva za štićenike Narodne kuhinje u Bar.
Program je vodio novinar Miomir Maroš. Zvanični fotograf manifestacije je Sergej Zabijako.

Izvor: Primorski.me/Sonja Jovanović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar