Najava za sjutra: Programi u okviru novembarskih svečanosti

najav so

Povodom proslave Dana opštine u najavi satnice za tri progama.

XXII dječija manifestacija "Pjesmom do zvijezda" u organizaciji PPU "Svetionik", a povodom obilježavanja Dana opštine Bar, Svjetskog dana djeteta i 22. rođendana ove predškolske ustanove, biće održana u ponedjeljak, 20. novembra na platou ispred sportske dvorane "Topolica", sa početkom u 13h.

U programu učestvuje više od 600 predškolaca iz barskih i vrtića iz brojnih crnogorskih gradova, osnovci iz barskih osnovnih škola, lokalna kulturno-umjetnička društva, mališani iz udruženja djece sa posebnim potrebama, kao djeca iz Doma "Mladost" iz Bijele, koji će skupa plesati plesne koreografije međunarodnog programa "Rastimo uz ples".

Istog dana, u velikoj sali Skupštine opštine Bar biće održano polufinale tradicionalnog kviza "Koliko poznajem svoj grad", koji se već petnaestu godinu zaredom organizuje u okviru novembarskih svečanosti povodom obilježavanja Dana opštine Bar. Početak polufinala zakazan je za 11h, a u njemu učestvuje 21 učenik iz sedam barskih osnovnih škola. Kviz se tradicionalno organizuje u saradnji sa saradnji sa NVO Mediteran Multimedia i firmom “Media Pro”.

Ponedjeljak će obilježiti i promocija monografije "Štampani mediji u Baru (1886-1972- 2023) nastanak, razvoj i analiza odnosa sa lokalnom zajednicom", autora Željko Milovića, koja će biti održana u amfireatru Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo Bar, od 18:30 časova. Riječ je o prvoj knjizi u Crnoj Gori koja se na analitičan način bavi istorijom lokalnih štampanih glasila. U knjizi su obrađeni svi listovi i časopisi koji su u XX vijeku publikovani u Baru, kao i bilteni, specijalizovana izdanja i fanzini.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar