Intenzivni pregovori Barske plovidbe i kompanije Adria Ferries

 barska pl

Dogovara se o uspostavljanju trajektne linije CG – Italija

Odbor direktora „Barska plovidba“ AD sa većinskim vlasnikom kompanije „Adria Ferries“ iz Ankone, Albertom Rosijem i Luigi Morfinijem vlasnikom kompanije „Morfimare“ iz Barija održali sastanak u Baru.

Na sastanku je iskazan visok stepen namjere za pronalaženje adekvatnog modaliteta i načina realizacije ponovnog uspostavljanja trajektne linije između Crne Gore i Italije.

Kompanija „Adria Ferris“ je vlasnik više ferry brodova, koji obavljaju prevoz putnika i roba na trajektnim linijama u Jadranu. Suvlasnik kompanije „Adria Ferris“ Rossi Alberto, sa 67% vlasništva i Banka Intesa Sanpaolo, suvlasnik sa 33%, prošle godine su ostvarili promet od 68,2 miliona eura i izvršili isplatu dividendu od 18 miliona eura, a što najbolje govori da se radi o veoma respektabilnoj kompaniji u sektoru međunarodnog trajektnog prevoza putnika i robe.

„Adria Ferris“ je iskazala spremnost da se preciziraju mogućnosti međusobne saradnje, sa akcentom na formiranju mješovite crnogorsko – italijanske kompanije, sa kojom bi zajedničkim ulaganjem bila obezbjeđena realizacija nabavke ferry broda, čime bi se na adekvatan način obnovila trajektna linije između Crne Gore i Italije u najskorije vrijeme.

Zaključeno je da je neophodno otpočeti sa analizama i projekcijama zajedničkih aktivnosti, na način da se pristupi izradi biznis plana sa studijom izvodljivosti, sa kojim bi se definisale predstojeće aktivnosti i pripadajući ekonomski pokazatelji, a sve u cilju obezbjeđenja ferry broda i ostvarenja profitabilne i održive privredne aktivnosti.

Dogovoren je nastavak saradnje na realizaciji usaglašenih ciljeva u dijelu realizacije obezbjeđenja fery broda, a o konkretnim i bližim sljedećim aktivnostima, crnogorska javnost će biti transparetno, adekvatno i blagovremeno informisana, navodi se u saopštenju za javnost Odbora direktora Barske plovidbe AD, koje prenosi Barinfo.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar